Hoe krijg je een hoge weerstand?

Hoe krijg je een hoge weerstand?

Een hoge weerstand zou iedereen wel willen hebben. Maar hoe zorg je daar eigenlijk voor? Diëtist Marinda geeft antwoord op deze vraag.

Een hoge weerstand wilt iedereen hebben, ook in de zomer. We denken bij griep en verkoudheid misschien sneller aan de winter, maar ook in de zomer kunnen we ons behoorlijk ziek worden. Om de kans op ziek worden te verkleinen, is zorgen voor een hoge weerstand belangrijk. Maar hoe krijg je een hoge weerstand?

No stress

Stress kennen we allemaal wel. Door school, werk, relaties en nog veel meer oorzaken. Er zijn zo veel dingen in het leven die stress bij ons kunnen veroorzaken. En de ene persoon heeft hier meer last van dan de andere persoon. Stress is een factor die de weerstand negatief beïnvloedt. Het is daarom belangrijk om te dealen met stress. Achterhaal de oorzaak van de stress die je ervaart en probeer dit aan te pakken. Natuurlijk kan dit niet altijd, maar probeer in dit geval om er mee om te leren gaan. Probeer tijd voor jezelf te maken, plan het desnoods echt in je agenda. Ademhalingsoefeningen en mindfulness kunnen ook erg helpen om te ontspannen en je meer bewust te worden. In tijden van stress kan je hier dan ook veelaan hebben. Wel is het belangrijk dit te oefenen.

Tijd voor jezelf

  • Ga sporten als dit jou rust geeft 
  • Of ontspand met een goed boek of een leuk tijdschrift
  • Neem tijd voor jezelf 
  • Zorg goed voor jezelf
  • Ga vroeg naar bed, want een slechts ritme kan ook stress opleveren. 

Beweging

Zoals in het stukje hierboven al werd beschreven kan beweging ook heel fijn zijn wanneer je stress ervaart. Maar beweging zorgt er ook nog eens voor dat de weerstand toeneemt. Niet alleen neemt je weerstand toe, ook je conditie verbetert wanneer je lekker beweegt. En wat dacht je van die stofjes die we aanmaken als we bewegen? We zitten hierdoor lekkerder in ons vel en zijn een stuk meer opgewekt.

Zoek naar een sport die bij jou past. Misschien loop je graag hard of doe je aan bootcamp. Of misschien ga je liever naar de sportschool. Doe iets wat jij leuk vindt, zodat je met plezier beweegt. Natuurlijk moet je wel rust nemen als je ziek bent. Want om dan door te gaan is ook niet goed voor je lichaam. Op zo’n moment heeft je lichaam echt behoefte aan rust. En voel je dat het weer beter gaat? Bouw het dan langzaam weer op.

De juiste Voeding

Voeding mogen we natuurlijk niet vergeten wanneer we aan weerstand denken. Eet gezond en gevarieerd. Op deze manier krijg je alle voedingsstoffen via de voeding bezig die het lichaam nodigheeft. Bij een eenzijdig voedingspatroon kunnen namelijk tekorten aan bepaalde vitamines en mineralen ontstaan. Dit kan weer gevolgen hebben voor de gezondheid. En natuurlijk mag je wel eens iets minder gezonds eten. Maar wanneer je grotendeels gezond en gevarieerd eet, kan dit echt wel. Maar geniet dan ook echt van je eten. Kies dan voor iets echt lekkers, waar je later geen spijt van krijgt! Eten met aandacht is daarom ook echt belangrijk. Voel je dat een griepje of verkoudheid er aan zit te kopen? Pers dan bijvoorbeeld wat sinaasappels uit voor een vitamine boost. Ook kan het helpen om op die momenten de hulp in te schakelen van supplementen.

Ben je toch vaak ziek?

Merk je dat je toch best vaak ziek bent? Dan kan een supplement ook een goede ondersteuning zijn. Ga wel eerst na of je echt gezond en gevarieerd eet. Want door voedingsaanpassingen kan je deze voedingsstoffen ook binnen krijgen. Ook kan je bij je huisarts of diëtist terecht voor adviezen hierover.

Marinda Vis

Door

07 juli 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!