Een gezond alternatief voor brood

Een gezond alternatief voor brood

Ben jij het zat om elke dag brood te eten? Lees dan snel deze gezonde alternatieven!

Als je een random persoon vraagt wat hij meestal eet voor lunch, dan zal het antwoord vrijwel altijd zijn: brood! Wat is dat toch met ons dat we altijd brood eten. Er zijn zoveel andere, eigenlijk ook nog gezondere, opties om te eten. Denk aan een salade, een zelfgemaakte wrap met kip en groenten, een omelet met groenten, zelfgemaakt soepje en ga zo maar door!

Probeer eens wat meer te variëren. Leuk voor de afwisseling en je lichaam zal het ook waarderen ;)

Alternatief voor brood

Nu snap ik ook, dat bovenstaande gerechten die ik je heb gegeven wel even wat meer werk zijn dan een broodje smeren, dubbelvouwen en hup je mond in. Niet iedereen heeft zin om iets meer tijd in zijn lunch te steken of heeft er gewoonweg echt de tijd niet voor. Uiteraard heb ik nog een optie, wat dacht je van wafels! Iedereen kreeg als kind weleens een rijstwafel, toch?!

Waarom rijstwafels? 

Tegenwoordig is het assortiment aardig uitgebreid en heb je een ruime keuze. Denk hierbij aan maiswafels, speltwafels, superfoodwafels, quinoa rijstwafels, meergranen rijstwafels, rijstwafels met amaranth. Zoals je ziet, Maar wat is er dan zo geweldig aan wafels? Wafels in wat voor soort dan ook, zijn vaak gemaakt van maar een paar ingrediënten, een graan en wat zout. Hartstikke prima want dit houdt in: geen toevoegingen zoals e-nummers en suikers. En naast dat je in no time een broodje smeert, smeer je ook een wafel. Het kost je dus geen extra tijd.

Ook zijn wafels laag in calorieën. Waar een sneetje brood al snel rond de 100 calorieën bevat , bevat een wafel vaak maar 1/3 daarvan. Mooi meegenomen als je op je gewicht let.

Mijn favoriet 

Mijn persoonlijke favorieten zijn de biologische maiswafel, de speltwafel en de rijstwafel met amaranth. Uiteraard gaat er ook wat op de wafels, kies als beleg eens voor een gekookt eitje, een laagje natuurlijke pindakaas, hüttenkäse met een tomaatje, een rijpe avocado met peper & zout of een lekker plakje hollandse (geiten) kaas. Allemaal heerlijke en gezonde toppings!

Is brood ongezond? 

Om even terug te komen op brood. Brood is zeker per definitie niet ongezond maar denk er dan wel om dat je een brood kiest waar je lichaam wat aan heeft, dus waar lekker veel voedingsvezels inzitten, bijvoorbeeld volkoren of spelt i.p.v. witbrood.

Ik zou zeggen, kies niet meer standaard voor je sneetjes brood maar ga lekker variëren met je lunch ;) Bezoek ook eens mijn blog www.fitfoodiejolanda.nl Daar staan genoeg gezonde en lekkere lunch recepten!
Fitfoodiejolanda .

Door

04 mei 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!