Een exclusief kijkje in het eetdagboek van een fitfoodie!

Een exclusief kijkje in het eetdagboek van een fitfoodie!

Elke twee weken nemen we een kijkje in het leven van een 'fitfoodie'. Deze week geeft Jolanda ons een kijkje in haar eetdagboek.

Vandaag kunnen jullie een kijkje nemen in mijn eetdagboek. Want waar bestaat de voeding van een ‘fitfoodie’ zoal uit? Om daar achter te komen heb ik twee dagen lang mijn voeding bijgehouden.

Kijken jullie mee?

Dag 1

Ontbijt

Ik had vandaag een vrije dag en vaak neem ik dan wat langer de tijd om een lekker ontbijtje te maken. Ik begon mijn ochtend met een glas water met citroensap en ondertussen maakte ik deze heerlijke baked oats met schijfjes banaan en frambozen.

Dit gerechtje moet 30 minuutjes in de oven dus dat gaf mij mooi de tijd om de keuken en woonkamer schoon te maken. Daarna kon ik aanvallen en het was heerlijk.

Tussendoortje.

Geen tussendoortje. Ik at mijn ontbijt laat, namelijk om 10.00 uur.

Lunch

Ik was druk in de weer met artikelen schrijven voor mijn blog dus ik had nog geen zin om lunch te maken daarom nam ik rond een uur of 12.30 eerst een glutenvrij en lactosevrije cracker van Wasa met pindapasta. Om 13.30 was ik klaar en kookte ik 2 eitjes. Dit at ik samen met een plakje geitenkaas op twee crackers.

Tussendoortje

Een schaaltje griekse yoghurt met twee kiwi’s en een handje ongezouten noten. Verder maakte ik s’middags een heerlijke citroen kwarktaart. Een nieuw probeersel, deze moest 2 uurtjes opstijven in de koelkast dus vanavond kon ik hem pas gaan proberen.

Avondeten

Gekookte aardappelen met spinazie en een stuk zalmfilet.

Tussendoortje

Na het avondeten even een rondje hardlopen en daarna een stukje zelfgemaakte citroen kwarktaart. Heeerlijk! Zie hier voor het recept. 

Dag 2

Ontbijt

Vandaag moest ik aan het werk en meestal ontbijt ik dan met overnight oats. Dit maak ik ’s avonds klaar en vervolgens gaat het in de koelkast. ’s Ochtends is het dan alleen een kwestie van opwarmen in de magnetron en eten maar!

De ingrediënten zijn: ongezoete amandelmelk, havermout erdoor, een in stukjes gesneden banaan en wat kaneel. Alles goed roeren en eventueel afdekken met wat folie voordat het de koelkast ingaat.

Tussendoortje

Ik nam een kwart komkommer en 4 tomaatjes mee van huis. Op mijn werk pak ik nog een mandarijn uit de fruitschaal en daarbij drink ik een glas groene thee.

Lunch

Twee rijstwafels met pindapasta en een rijstwafel met een plakje geitenkaas.

Tussendoortje

Een appel en een handje ongezouten gemengde noten.

Avondeten

Ik maakte een pizza en deze belegde ik met tomatensaus, geraspte geitenkaas, champignons, stukjes zachte geitenkaas, tomaatjes, oregano, peper en zout. De bodem van de pizza maak ik van speltmeel, water, een eitje en een snufje zout. Het beslag even bakken in een koekenpan (net als een pannenkoek) beleggen met de toppings en vervolgens 7 a 8 minuten in de oven op 200 graden.

Tussendoortje

Een klein schaaltje griekse yoghurt met een kiwi.

Fitfoodiejolanda .

Door

28 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!