6 tips voor een snel ontbijt

6 tips voor een snel ontbijt

De meeste mensen slaan het ontbijt over, maar dat is ontzettend ongezond.

Tips voor een snel ontbijt. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag maar toch slaan veel mensen het over. Eén op de drie Nederlanders doet dit regelmatig. Door het over te slaan, leef je ongezonder dan mensen die wel ontbijten. Dat klinkt logisch, maar de meeste personen draaien zich liever nog een keer om.

Het beste ontbijt

Bruin brood is nog steeds één van de beste ontbijten. Bruin brood of volkorenbrood bevat de juiste en essentiële voedingsstoffen zoals koolhydraten, mineralen, eiwitten, vezels en vitamine B. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden. Deze lees je hieronder! Trouwens vergeet niet bij je ontbijt te drinken! Als je net uit bed komt rollen, drink eerst een glas water en drink daarna bij je ontbijt een glas thee, melk of fruitsap.

Waarom wél ontbijt

  • Je hebt minder snel de neiging om te gaan snoepen/snacken
  • Je hebt meer energie verdeeld over de dag en dat levert betere prestaties op
  • Je hebt een beter verdeeld voedingspatroon
  • Je hebt een rustmoment in de ochtend zodat je je kunt voorbereiden op de dag.
  • Je hebt een gezonder leefpatroon

6 x snelle ontbijt recepten 

1. Pindakaas

Besmeer een volkoren boterham of rijstewafel met boter en (biologische) pindakaas (natuurlijk niet te dik!) en strooi er een paar rozijnen en/of noten op. Drink er een lekker glas melk bij.

2. Fruit en kaas

Pak een appel of banaan, 2 plakjes kaas en een handje walnoten. Hierin zitten alle nodige voedingsstoffen voor de dag. Als je geen tijd hebt om te gaan zitten, kun je dit eten als je nog aan het aankleden bent of je kunt het meenemen voor onderweg.

3. Aardbeien shake

Koop wat aardbeien en melk met weinig vet. Mix 250 ml melk met 100 gram aardbeien en eventueel een eetlepel poteine poeder (te koop in de supermarkt van bijvoorbeeld het merk Universal). Een heerlijk ontbijt om de dag mee te beginnen!

4. Energiereep

Ze bevatten veel koolhydraten: glucosestroop, suikers, gedroogd fruit/granen en malodextrine. Mensen denken dat een energiereep een ongezonde snack is, maar het is zeker wel gezond. Je moet wel letten op de ingrediënten en kies niet de reep waar op de achterkant het eerste ingrediënt suiker is. Isostar is bijvoorbeeld een merk voor gezonde energierepen.

5. Ochtend pizza

Smeer twee sneetjes geroosterd bruin brood met ricotta kaas en leg er tomaat op. Nog wat olijf olie, zout en peper eroverheen, en voila een heerlijk ontbijt!

6. Cornflakes

Stop in een kom 300 gram volkoren cornflakes met gewone yoghurt, handje pecannoten en bosbessen. Een heel snel en makkelijk ontbijt!

We raden af om het ontbijt over te slaan, als je een gezonder leefpatroon wilt. Probeer de bovenstaande gerechten een keer uit volgende week en kijk of er wat tussen zit voor jou.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!