Vitaliteitsrecept - energieballetjes van dadels

Vitaliteitsrecept - energieballetjes van dadels

Wij hebben hét recept voor kokosballen gevonden. Ga snel aan de slag!

Een echt vitaliteitsrecept zijn kokosballen gemaakt van dadels, noten, kokos en cacao. Dit vitaliteit recept kreeg ik van een vriendin van mij een tijdje geleden, sindsdien kan ik er geen genoeg van krijgen en daarom deel ik ze graag met jullie!

Lekker als tussendoortje, maar ook net voor het sporten om je lichaam nog even wat energie te geven om vervolgens voluit te gaan. Ze zijn heel eenvoudig te maken en het kost je nauwelijks tijd.

vitaliteit recept - dit het je nodig

 

  • 4 ontpitte medjool dadels
  • 200 gram rauwe gemixte noten ongezouten (rozijnen, cashewnoten, walnoten, amandelen)
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel rauwe cacao poeder
  • Kokos snippers

 

Kokosballen - Aan de slag!

 

Stap 1

Heb je een keukenmachine? Gooi dan de dadels en noten bij elkaar in en laat ze fijn malen. Heb je geen keukenmachine? Snijd dan de dadels met een mesje in kleine stukjes. Doe hetzelfde bij de nootjes en vermeng ze vervolgens.

Stap 2

Haal de helft van het mengsel eruit en doe dat in een apart bakje. Bij de andere helft voeg je het cacao poeder toe. Meng vervolgens tot dat het cacao goed is opgenomen door het gehele mengsel.

Stap 3

Je hebt nu twee verschillende mengsels: één zonder en één met cacao. Begin met het mengsel zonder cacao. Van dit mengsel draai je balletjes. Leg de balletjes dan op een bord om te harden.

Lukt het niet? Voeg dan een eetlepel water toe, zodat het mengsel beter plakt.

Stap 4

Je pakt nu het mengsel met de cacao en gaat net als hiervoor er balletjes van draaien. Deze balletjes leg je ook op een bord om te harden.

Stap 5

Je kunt er nu voor kiezen om de balletjes zonder cacao door de kokos snippers heen te rollen, het hoeft natuurlijk niet! Ook kun je er voor kiezen om alle balletjes door de kokos heen te rollen als je hier gek op bent.

TIP: de overgebleven balletjes kun je nog een aantal dagen bewaren in de koelkast.
Jessica Jansen

Door

02 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!