Edelgistvlokken

Edelgistvlokken

Doordat het lijkt op visvoer, lopen we er nog niet echt warm van. Het smaakt daarentegen naar kaas, met het voordeel dat het erg gezond is!

Veganisten en mensen die raw food eten, kennen het waarschijnlijk maar al te goed. Voor veel andere mensen zijn deze vlokjes nog wel onbekend. En dat terwijl deze vlokjes, ondanks dat ze er uit zien als visvoer, vol belangrijke voedingsstoffen zitten en best lekker smaken.

Visvoer

Ja, daar doen deze vlokjes een beetje op lijken. Niet het visvoer in korrelvorm maar de soort ‘vlokjes’ die boven op het water blijven drijven en waar de vissen naar happen. Gelukkig smaken de vlokjes wel erg lekker, naar kaas. Dit is dan ook één van de redenen waarom het product populair is onder bijvoorbeeld veganisten. Veganisten eten geen producten van dierlijke oorsprong of producten met dierlijke ingrediënten, en kaas valt hier dus ook onder. Omdat edelgistvlokken een beetje een kaasachtige smaak hebben, is dit dus een mooie manier om toch te genieten van de kaassmaak.

wat zijn edelgistvlokken eigenlijk?

Het is een gist dat groeit en zich voedt met melasse. Melasse is een bijproduct wat ontstaat bij de productie van suiker uit suikerriet of suikerbiet. De gist wordt verhit en gedroogd en op deze manier ontstaan de vlokjes.

Voedingswaarde

Naast dat edelgistvlokken een lekkere smaak hebben (mits je van kaas houdt), bevinden zich ook allerlei belangrijke vitamines en mineralen in edelgistvlokken. In edelgistvlokken bevinden zich bijvoorbeeld vitamine B2 en vitamine B6. Vitamine B2 is onder andere belangrijk voor een goede spijsvertering en een gezonde huid. Vitamine B6 zorgt voor een goede werking van het zenuwstelsel en het draagt bij aan een goede weerstand.

Edelgistvlokken gebruiken

Edelgistvlokken kan je op verschillende manieren gebruiken. Vervang kaas op je pasta bijvoorbeeld eens door edelgistvlokken en kijk wat je van de smaak vindt. Of wat dacht je van een lekkere, gezonde salade, afgetopt met wat edelgistvlokken.

De vlokken kan je ook verwarmen (je kan het dus ook gebruiken voor een tosti), echter gaan er dan wel vitamines en mineralen verloren.

Verkrijgbaar

Benieuwd geworden naar de vlokjes? In de natuurvoedingswinkel kan je de vlokjes vaak kopen. Ook bij de ecomarkt zijn ze te vinden. Online zijn ze natuurlijk ook verkrijgbaar. Bijvoorbeeld bij het drogisthuis.nl

Marinda Vis

Door

02 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!