Is kokoswater gezond?

Is kokoswater gezond?

Alles wat jij moet weten over dit wonderdrankje!

Is kokoswater gezond? We horen steeds meer over kokoswater, maar eigenlijk weet niemand echt precies over het 'hoe en wat' van dit drankje. Wat is het eigenlijk, is het gezond en kan het gedronken worden als alternatief op water?

Onlangs schreven we al over citroenwater; een variant op het gewone water met meer smaak en positieve effecten

Alles wat je moet weten over kokoswater

Verrassing: kokoswater is het water uit de kokosnoot! Het grote verschil tussen kokoswater en gewoon water is dat water met kokos best veel kalium en een klein beetje koolhydraten bevat. In tegenstelling tot andere vruchtensappen zitten er in dit water weinig calorieën en door de combinatie van water en mineralen is dit zeker geschikt als dorstlesser (na een intensieve work-out).

LET OP: Je moet kokoswater niet verwarren met kokosmelk: het witte vocht dat geproduceerd wordt uit vruchtvlees van de kokosnoot.

Is kokoswater gezond?

Ja, het is zeker gezond: het reinigt je lichaam, bevat veel elektrolyten (deze zorgen voor energie en sterkere spieren) én kokoswater zorgt voor een snel herstel tijdens of na het sporten. Toch is het niet de bedoeling dat je kokoswater moet gaan drinken als alternatief voor gewoon water.

TIP: Let op welke je koopt. Er bestaan namelijk soorten waar veel suiker aan toegevoegd is.

Kokoswater bevat ook een hoge waarde aan kalium (deze werkt samen met natrium om de vochthuishouding te reguleren. Ook zorgt kalium voor een goede bloeddruk). Naast kalium zitten er nog meer gezonde voedingsstoffen in: magnesium, fosfor, natrium, ijzer, koper, vitamine B, vitamine C en cytokininen (deze gaan de veroudering van cellen tegen). Het bevat geen vet en is licht verteerbaar.

Kokoswater wordt veel gedronken door beautyfreaks. Als je met mate kokoswater drinkt, dan ben je goed bezig!

Een nieuwe superfood?

Sommigen beweren dat kokoswater het nieuwe superfood is. Waarom? Omdat, naast de reinigende werking, het drankje ook bloeddruk- en cholesterolverlagend én ontstekingsremmend zou zijn. Het schijnt zelfs zo te zijn dat het drinken ervan het immuunsysteem versterkt.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

22 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!