Is citroenwater gezond?

Is citroenwater gezond?

Wij hebben 10 redenen gevonden waarom jij elke dag een glas citroenwater moet drinken.

Is citroenwater gezond? Vaak hoor je dat je minstens 1,5 tot 2 liter water per dag zou moeten drinken om gezond te blijven. Dat is best veel en voor mensen die het drinken van een glas 'gewoon water' al saai vinden, lijkt 2 liter een onmogelijk opgave.

Ga daarom voor citroenwater! Het heeft misschien nog wel meer voordelen dan het drinken van alleen water en ook nog eens een heerlijk frisse smaak!

Als alternatief op het drinken van gewoon water kun je vanaf vandaag aan de slag met citroenwater! Nog niet overgehaald? 

10 redenen waarom je iedere dag citroenwater zou moeten drinken

 

1. Het zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft!

Waarschijnlijk kunnen we urenlang discussiëren over hoeveel liter water een mens per dag moet drinken, maar waar we het allemaal mee eens zijn is dat water ontzettend belangrijk is om gehydrateerd te blijven.

TIP: Sommigen vinden het maar 'saai' om water te drinken, er zit tenslotte helemaal geen smaak aan. Meng het daarom met citroen als een kleine, smaakvolle toevoeging.

2. Het gaat constipatie tegen!

Problemen met het achterlaten van een 'grote boodschap'? Warm water en citroen zouden dan de ideale oplossing kunnen zijn! Sowieso is alleen water ontzettend goed tegen constipatie, de citroen zal helpen binnenin wat meer 'beweging' te creëren.

3. Citroenwater voorkomt blaasontsteking!

Als je last hebt van blaasontsteking, of deze tegen wil gaan, dan zou het drinken van water met citroen je kunnen helpen. Citroen helpt namelijk de pH waarde van je bloed én je blaas te veranderen zodat bacteriën niet rond blijven hangen.

4. Het vermindert een slechte adem!

Nee, er is geen manier om een slechte adem in de morgen over te slaan. Maar, het drinken van citroenwater kan de bacteriën in de mond wél tegengaan en daardoor de slechte adem verminderen.

LET OP: Wees wel voorzichtig! Citroen kan het tandglazuur van je tanden laten slijten. Het is daarom goed je mond uitgebreid na te spoelen met alleen water!

5. Citroenwater zorgt voor gewichtsverlies?!

Er zijn verschillende theorieën over waarom citroenwater gewichtsverlies zou kunnen veroorzaken. Het is nog nog niet bewezen, maar eerlijk is eerlijk: het drinken van citroenwater is ongetwijfeld beter dan het drinken van alle andere dranken (behalve gewoon water). 

6. Het gaat rimpels tegen!

Doordat citroen super veel vitamine C bevat zorgt het ervoor dat je huid deze vitaminen ook oppikt als je citroenwater drinkt. Het schijnt zelfs zo te zijn dat vitamine C bijdraagt aan de productie van collageen. Dus, hoe meer vitamine C je toevoegt aan je dagelijkse eetpatroon, hoe minder kans op rimpels!

TIP: Het drinken van water is in het algemeen natuurlijk ontzettend goed voor je huid!

7. Het houdt je gezond!

Er is een reden waarom je, wanneer je ziek bent, altijd sinaasappels perst voor een gezond glaasje sap. Toch? De kracht van vitamine C is onweerstaanbaar goed! Door deze vitamine C dagelijks, op een gemakkelijke manier, binnen te krijgen blijf je gezond en wend je je af van infecties. Drink citroenwater!

8. Citroenwater werkt herstellend!

Sportdrankjes zijn lang gezien als de beste manier om te hydrateren na een training of sportsessie. Maar, is dit wel echt zo? Vaak zijn zulke sportdrankjes juist onnodig voor het soort trainingen dat de meeste mensen doen. Daarentegen is het drinken van citroenwater na een workout ontzettend goed, omdat deze wél zorgt voor hetgeen dat hydratatie nodig heeft.

9. Het houdt je alert!

Citroen staat misschien wel het meest bekend om de grote hoeveelheid vitamine C dat het met zich meebrengt. Maar, citroen bevat ook super veel kalium. Kalium ondersteunt de hersenen en ook de zenuwfunctie. Dus om er voor te zorgen dat je je meer alert voelt op een natuurlijke manier is het drinken van citroenwater een goede oplossing!

10. Het geeft je een boost!

Het schijnt zo te zijn dat je lever meer enzymen (een bepaald soort eiwit) haalt uit citroensap dan uit welk ander voedsel dan ook. Dit helpt je organen een een positieve, krachtige boost!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

08 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!