Recept banoffee pie - Taart met banaan, karamel en slagroom

Recept banoffee pie - Taart met banaan, karamel en slagroom

Banoffee pie blijft een favoriet. Deze typische Engelse taart kun je nu zelf maken!

Banoffee pie staat amper op menukaarten en is in weinig vitrines te verkennen. De banoffee pie, de ultieme taart met banaan, karamel en slagroom. Een typisch Engelse taart die al in 1972 is bedacht in The Hungry Monk.

Overal op de wereld populair en vooral veel te vinden op het internet. Maar welke variant moet je nou hebben? Wij geven de juiste!

Recept banoffee pie: Dé taart met banaan, karamel en slagroom

 

Ingrediënten voor 8 punten taart

  • 65 gram boter, gesmolten
  • 250 gr volkoren koekjes met melkchocolade in kruimels
  • 400 gr gecondenseerde melk (blikje van Friesche Vlag)
  • 150 gram pure chocolade in stukjes
  • 120 ml crème fraîche voor de taart
  • 250 ml crème fraîche voor het glazuur
  • 1 eetlepel golden syrup
  • 2 bananen
  • 2 theelepels sterke koffie
  • chocoladekrullen voor de decoratie

Banoffee pie - Aan de slag!

Stap 1

Neem een vlaaivorm met een doorsnede van 23 cm. Vermeng de gesmolten boter en de koekkruimels, druk het mengsel in de vlaaivorm, ook langs de rand. Laat dit hard worden in de koelkast

Stap 2

De vulling! Dit kun je het beste in de ochtend of misschien zelfs wel een dag van te voren doen. doe het ongeopende blikje gecondenseerde melk in een diepe pan met kokend water. Het blikje moet helemaal onderstaan, indien dit niet gebeurd kan het blikje ontploffen. 

Laat het blikje 2 uur in de afgedekte pan staan op laag vuur, indien nodig water bijvullen. Check dit dus regelmatig! Haal de pan van het vuur en zet hem afgedekt weg totdat het blikje helemaal is afgekoeld, nog steeds in het water. Probeer het blikje niet te openen voordat het helemaal koud is.

TIP: Wanneer de taart helemaal af is, top hem dan af met grofgehakte nootjes! De smaak van nootjes past perfect bij de andere ingrediënten en ziet er ook nog eens stunning uit.

Stap 3

Smelt de chocolade met de crème fraîche en golden syrup au-bain-marie. Roer de gekarameliseerde gecondenseerde melk erdoor en klop het mengsel door. Giet de vulling op de deegbodem.

Stap 4

Afmaken met toppings: Snijd de bananen in plakjes en schik ze over de chocolade vulling. Roer de crème fraîche met de koffie glad in een kommetje en schep het mengsel over de bananen. Strooi de chocoladekrullen erover en wat cacao voor het mooie. Klaar!

TIP: Laat de crème fraîche laag voor de topping weg en garneer de taart met slagroom en nóg meer plakjes banaan. Dit wordt echt heerlijk!

VERGELIJKBAAR RECEPT: Pindakaas brûlée met banaan en caramel 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!