Tips en ideeën voor lunch op werk

Tips en ideeën voor lunch op werk

Wat neem jij mee naar kantoor?

Gezonder eten, dat willen we allemaal, maar of het er ook van komt.. Toch is het iets wat we helemaal zelf in de hand hebben en kunnen we er daadwerkelijk iets aan doen. Je moet alleen wel volhouden.. 

Gezond eten is niet alleen goed voor jouw gezondheid maar ook voor je huid, haar en nagels. Ook tijdens het werk moet je gezond eten, dus hierbij een aantal ideeën voor een lekkere en gezonde lunch voor op werk.

Ideeën voor lunch op werk

Zo pak je het aan!

1. Plan jouw lunch in

Als je boodschappen doet, denk dan ook aan de lunch. Eet je het liefst brood, koop dan een groot brood en vries het in. Op deze manier zit je nooit ‘s ochtends zonder brood. Wil je ook variatie in eten, plan dan voor elke dag in wat je eet tijdens de lunch. Gun jezelf één keer per 2 weken een ‘lekker’ broodje die je ergens anders haalt. Neem dus ook een keer salade mee en een left over. Koop ook genoeg snacks voor de hele week.

2.  De avond ervoor klaarmaken

Maak jouw lunch in de avond na het afwassen of het inruimen van de vaatwasser. Je bent dan namelijk nog bezig en dan kun je het meteen daarna doen. Ga dus niet eerst lekker op de bank zitten want dan zak je helemaal in en wil je niet meer opstaan.

3. Koop een goede lunchbox

Hoe vies is het als je slappe boterhammen hebt en jouw kaas is helemaal warm en zacht? Wij raden je daarom aan om een goede lunchbox te kopen waarin jouw lunch goed blijft!

Ideeën voor lunch op je werk

Maandag

Vandaag is weer de eerste dag van de week dus maak een lekkere makkelijke lunch. Bijvoorbeeld:

3/4 bruine boterhammen met kaas en lekker een tomaatje of komkommer erop. Het is heel simpel en zo gemaakt maar toch erg lekker tijdens de lunch.

Dinsdag

Maak een lekkere salade voor vandaag. Je kunt zelf bepalen wat je precies wilt maar koop geen kant-en-klaarsalade. Maak bijvoorbeeld een frisse geitenkaas en frambozen salade. Dit heb je nodig:

75 gram veldsla
125 gram frambozen
2 el pijnboompitten
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
3 bosuien
100 gram geitenkaas

Rooster de pijnboompitten heel even en snijd de bosuitjes. Meng het dan allemaal bij elkaar.

Woensdag

Een bruin broodje met kalkoen! Heel gezond en erg lekker. Leg er een tomaatje, komkommer, een beetje sla en light mayonaise op.

Donderdag

Left over day! Wissel de donderdag af met left-over-day en een-‘lekker’-broodje-dag. Neem lekker mee wat je de avond daarvoor hebt gegeten of koop een lekker broodje bij de kantine of ergens anders in de buurt.

Vrijdag

Vandaag kun je weer lekker gewoon boterhammen maken met tonijnsalade, pindakaas of een beetje parmaham en wat zout eroverheen. Maak de maandag en vrijdag lekker makkelijk en kies wat je zelf lekker vindt, maar houd het wel gezond!

Neem de tijd voor een goede lunch op werk!

Het is erg belangrijk dat je de tijd neemt voor een lunch, ook al ben je druk. Het is een groot verschil als je even ergens anders gaat zitten, of een stukje gaat lopen, dan als je achter jouw computer blijft zitten. Dan kom je namelijk niet tot rust. Daarnaast moet je ook de tussendoortjes niet vergeten, dus neem een appel, ontbijtkoek of extra boterham mee. Neem iets gezond en lekker mee zodat je weer even een energie boost krijgt. 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

12 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!