Hoe maak je de perfecte salade het hele jaar door?

Hoe maak je de perfecte salade het hele jaar door?

Vooral in de zomer? Met deze tips geniet je het hele jaar van salade!

Een salade is altijd goed, als volledig maaltijd of gewoon als bijgerecht. Maar hoe maak je de perfecte salade? Met deze tips gaat het nooit meer mis!

Gebruik het seizoen

In de zomer zijn andere dingen in 'het seizoen' dan in de herfst of winter. Ga voor seizoensproducten, dat is beter voor het milieu en je portemonnee. Het smaakt vaak ook veel beter! 

Mix and match

Mix gerust van alles door elkaar maar zorg wel dat het bij elkaar past. Mozarella past bijvoorbeeld heel goed bij tomaat, geitenkaas bij walnoot en appel bij rozijn. Dit zijn afzonderlijk van elkaar, heerlijke salades. Maar zodra je alle zes ingedrienten bij elkaar doet, maak je niemand echt heel happy. Zorg dus voor een goede balans, zonder te veel te willen. 

bekijk restaurant gerechten

Kijk eens wat je favoriete restaurants maken. De basis is bijna altijd heel gemakkelijk, namelijk een aantal ingedrienten die goed bij elkaar passen. Het is even puzzelen om het thuis net zo lekker te krijgen als in je favoriete tent, maar dan heb je het wel helemaal zelf voor elkaar gekregen! 

Dressing

Heb jij ook één soort dressing in huis, die je voor iedere salade gebruikt? Oh nee toch, foute boel. Iedere salade heeft een eigen 'favo' dressing. Heb je de 'favo' dressing niet in huis? Maak je salade dan af met olijfolie en wat peper en zout. Bij tomaat en mozarella voeg je een klein beetje aceto balsamico en basilicum toe. Salade met appel en rozijn maak je op smaak met een foefje kaneel. Geitenkaas en walnoot doet het perfect met wat honing.

Peper en zout 

Vergeet nooit een beetje peper en zout toe te voegen, dit geeft je salade net een beetje meer smaak. 

Tegenpolen trekken elkaar aan

Als je een salade maakt is het altijd lekker om rekening te houden met tegenhangers. Dus gebruik je zoete perzik dan kan dat heel lekker zijn met parmezaanse kaas. Het zoete van dadel matcht erg goed met het zoute van bacon. Het zoete van appel en peer is erg lekker in combinatie met pistachenootjes!  

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!