Appelazijn als wondermiddel?

Appelazijn als wondermiddel?

Wist je dat appelazijn goed is tegen keelpijn en je er extra energie van krijgt? Lees alles over appelazijn als wondermiddel!

Je zou het misschien niet denken, maar appelazijn is ontzettend gezond. Het is een echt wondermiddel. Appelazijn kun je op zoveel verschillende manieren gebruiken. Niet alleen in de keuken maar ook als beauty product! 

Appelazijn als wondermiddel

Extra energie

Appelazijn doodt zowel schimmels als slechte bacteriën en zorgt hiervoor voor een betere weerstand in de darmen. Hierdoor bevordert het immuunsysteem van je lichaam dat zorgt voor een meer energiek gevoel. Het vermindert je vermoeidheid, omdat het appelzuur je extra energie geeft.

Keelpijn

Wanneer je last hebt van keelpijn kan appelazijn verzachtend werken. Doe 1 theelepel appelazijn en 2 theelepels honing in een glas warm water en drink dit op. Appelazijn en honing hebben namelijk een antibacteriële werking en de honing versterkt ook nog eens het verzachtende effect.

Gewichtsverlies

Appelazijn zorgt er voor dat de spijsvertering sneller zal gaan werken en dat je minder snel naar tussendoortjes grijpt. Het helpt ook vet in je lichaam sneller verbranden en je zal vaak plassen. Het is dus een goede hulp voor afvallen in combinatie met lichaamsbeweging!

Huidverzorging

Appelazijn kan een wondermiddel voor je gezicht zijn. In appelazijn zit namelijk veel bétacarotine en vitamine E, dat huidveroudering tegen gaat. Daarnaast neutraliseert het de zuur-waarde van je huid. Heb je last van eczeem, droge/vette huid of puistjes? Reinig dan je huid dagelijks met appelazijn, je zult merken dat je huid weer gezond aanvoelt en je poriën sluiten.

TIP: Breng wat appelazijn op een wattenschijf en dep daarmee op je huid. Laat dit 10 minuten in werken en spoel het daarna met lauw water goed af. Gebruik het niet vaker dan 1 à 2 keer per dag.

Wittere tanden

Voor hardnekkige vlekken, wrijf je appelazijn direct op je tanden en vervolgens spoel je dit af met water. Let er wel op dat te geconcentreerd of een te regelmatig gebruik, glazuur van je tanden kan aantasten.

Toch kiezen voor een mildere oplossing? Meng dan 1 theelepel appelazijn met 1 kop water en spoelen maar!

Zonverbrande huid

Ben je verbrand en werkt een 'after sun' voor geen meter? Giet dan een glas (of twee) appelazijn in bad om je verbrande huid te neutraliseren. Na 10 min zal je huid de pH waarde herstellen en weer koel en gekalmeerd aan voelen!

Glanzend haar

Appelazijn heeft een diep reinigende werking en helpt ook roos en haaruitval verminderen. Meng wat appelazijn met water en laat dit even een paar minuten in je haar zitten om in te werken. Daarna heel goed uitspoelen. Breng dit na het wassen een aantal keer per week aan voor een geweldig resultaat!

Waar koop ik appelazijn?

Vloeibare appelazijn is te koop in veel gezondheidswinkels, biologische winkels en in de grotere supermarkten, maar het is ook online te vinden. Bij vloeibare appelazijn kun je kiezen tussen twee varianten: heldere en troebele appelazijn. De troebele (onbewerkte) appelazijn heeft hierbij de beste werking. Het is ook nog eens super goedkoop!

Bron: Mens en gezondheid, Leef bewust en WantToKnow

Lamyae Aulad Ahmed

Door

02 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!