Oil pulling met kokosolie

Oil pulling met kokosolie

Je lichaam ontgiften met oil pulling!

Oil pulling met kokosolie. Wat?! Naar aanleiding van mijn detox kuur hadden we het laatst tijdens de lunch over verschillende manieren om je lichaam te ontgiften.

En ja, een van mijn collega's kwam dus op met oil pulling; dé trend van het moment met eigenlijk alleen maar positieve resultaten. 

20 minuten lang je mond spoelen met een beetje olie om het vervolgens uit te spugen en je veel beter te voelen dan voorheen.. Ik weet het zo net nog niet. Hier wil ik het fijne van weten!

Oil pulling met kokosolie

 

Wat is oil pulling?

Oil pulling is een simpele, goedkope, maar bovenal natuurlijke manier om je lichaam te ontdoen van gifstoffen. Denk hierbij aan uitlaatgassen van auto's, maar ook roken en slechte voeding zorgen elke dag voor super veel gifstoffen in je lichaam. Onder andere je nieren en darmen slaan deze gifstoffen op en om het lichaam te een handje mee te helpen bestaan er veel manieren van ontgiften zoals het volgen van een detox kuur, maar ook oil pulling.

Hoe werkt oil pulling?

Oil pulling is super makkelijk en simpel! Je neemt gewoon 1 eetlepel koudgeperste kokosolie en spoelt daarmee gedurende 20 minuten in je mond. Het is niet de bedoeling om als een malle je mond te spoelen! De beste manier is om de olie langzaam tussen tanden en kiezen te duwen en zuigen. Dit kun je afwisselen met kauwbewegingen.

BELANGRIJK! Gorgel niet met de olie, hierdoor krijg je de neiging om te slikken.

Wat doet oil pulling?

Door met de olie je mond te spoelen activeer je de stofwisseling. Dit zorgt ervoor dat de gifstoffen door de slijmvliezen in je mond in je speeksel terecht komen. Als je de olie na 20 minuten uitspuugt is deze, als het goed is, helemaal wit; wit van de bacteriën! Is de olie niet wit, dan kan het zijn dat je niet lang genoeg gespoeld hebt. Een andere reden kan zijn dat je niet genoeg water drinkt en daardoor uitgedroogd bent.

BELANGRIJK: Na het uitspugen van de olie is het door de vele bacteriën belangrijk dat je de wasbak naspoelt met gekookt water. Slimmer is om de olie uit te spugen in het toilet. 

De voordelen van Oil Pulling

  1. Je tanden worden witter
  2. Loszittende tanden gaan weer vast zitten
  3. Er verdwijnen ontstekingen in de mond
  4. Het gaat een slechte adem tegen
  5. Het stopt het bloeden van tandvlees
  6. De darmen gaan beter functioneren
  7. Je bloed gaat beter stromen
  8. Je krijgt meer energie

Hoe langer je oil pulling volhoudt, hoe meer resultaat je zult boeken!

Welke olie kun je gebruiken voor oil pulling?

Het soort olie dat gebruikt wordt voor oil pulling is voor iedereen anders. Sommigen vinden het fijn om olijf- of kokosolie te gebruiken, terwijl anderen zweren bij sesam- of zonnebloemolie. Het doet er dus niet toe welke olie je gebruikt, als je er maar voor zorgt dat de olie koudgeperst is en het liefst biologisch geteeld.

Wat is koudgeperste olie?

Ik neem als voorbeeld zonnebloemolie. Zonnebloemolie wordt geperst uit pitten van de zonnebloem. Door druk en wrijving komt de olie uit de zonnebloempitten vrij. Hoe meer warmte er vrijkomt tijdens de persing, hoe meer er in de olie verloren gaat. Koudgeperste olie is dus niet verhit en bevat nog alle goede voedingsstoffen!

Oil Pulling voor beginners

Stap 1. Koop een fles koudgeperste zonnebloem-, olijf- of sesamolie

Probeer oil pulling altijd op een lege maag te doen, bijvoorbeeld 's ochtends.

Stap 2. Poets en flos je tanden voordat je met de oil pulling begint

Stap 3. Neem 1 eetlepel olie in je mond.

Houd je hoofd een klein stukje naar achteren zodat de olie ook de achterkant van de mond bereikt.

Stap 4. Start nu langzaam het duwen, zuigen en kauwbewegingen en hou dit gedurende 20 minuten vol.

Slik de olie niet in, deze zit namelijk vol met bacteriën!

Stap 5. Spuug de olie uit in de wasbak of in het toilet. Spuug je de olie uit in de wasbak, vergeet deze dan niet na te spoelen met kokend water.

Stap 6. Zijn de 20 minuten om? Spoel dan je mond met water na en poets je tanden en tong nogmaals.

Stap 7. Drink na het poetsen twee glazen water.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

01 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!