Jumping Fitness | De nieuwe fitness hype

Deze nieuwe fitness hype moest ik proberen! Lees hier mijn ervaring

Jumping Fitness is de nieuwste fitnesshype die je inmiddels in veel sportscholen kunt beoefenen. Bij deze vorm van fitness doe je alle oefeningen op een trampoline.

Dit leek mij wel wat en dus nam ik de proef op de som door mee te doen aan een lesje Jumping Fitness.

Jumping fitness - mijn ervaring 

Ik moet je eerlijk bekennen, ik had al geen jaren een stap gezet in de sportschool. Ik wilde ontzettend graag weer gemotiveerd gaan sporten, maar ik kon mijzelf hier maar niet toezetten. Totdat een vriendin mij jumping fitness aanraadde. Dat gaf mij een stok achter de deur om toch weer eens een sportschool te betreden.

De filmpjes zagen er energievol uit en dus besloot ik een proefles hiervan te volgen. De les was aardig vol en dus behoorlijk populair. De hele les moesten we op een trampoline allerlei oefeningen doen. Uiteraard met muziek op de achtergrond en een motiverende lerares!

Lesduur 

De les duurde in totaal 45 minuten en daarmee werd het tempo ook behoorlijk opgeschroefd. Ik stond geen seconde stil, alleen om zo nu en dan een beetje water te drinken. Deze workout is echt een aanrader. Ik voelde mij aan het einde enorm fit en voldaan en doordat je de hele tijd op een trampoline bezig bent, vliegt de tijd voorbij!

WEETJE: tien minuten jumping gelijk staat aan dertig minuten hardlopen.

Jumping Fitness

Bekijk hier het filmpje om een goeie indruk te krijgen.

Rosalyn van Houwelingen

Door

21 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!