De 7 beste hardloop apps

De 7 beste hardloop apps

Hardlopen met een app werkt motiverend! Daarom hebben wij de 7 beste hardloop apps voor jou op een rij gezet.

Hardlopen is iets dat nooit uit de tijd raakt! In diverse artikelen hebben we al geschreven over verschillende hardloop apps en de beste nummers voor het hardlopen. Om toch een beetje overzicht te krijgen hebben wij de 7 beste hardloop apps voor jou verzameld! 

1. Harlopen met Evy

Hardlopen met Evy is een echte 'klassieker' en mag niet ontbreken op jouw telefoon! Daarom staat hij bij ons op nummer 1. Met Evy word je d.m.v. muziek en persoonlijke begeleiding gemotiveerd door Evy. Bij ons op kantoor zitten de grote fans en die kunnen inmiddels niet meer zonder Evy. Deze app is te downloaden voor iPhone en Android. Deze app is voor beginners én gevorderden en is gratis te downloaden. 

2. Runkeeper

Runkeeper is een app die tijdens het hardlopen je snelheid en afstand meet. Je moet wel je mobiel meenemen en de app aanzetten om dit te kunnen meten. Je krijgt dan bij Runkeeper een soort kaart te zien, waar je precies ziet wat jij gelopen hebt. Thuis kun je precies zien wat je hebt hardgelopen en hoe lang je hierover gedaan hebt. Met Runkeeper kun je jouw favoriete muziek luisteren en hij is beschikbaar voor Android en Iphone. Deze app is voor beginners en gevorderden en is gratis te downloaden. 

3. Endomondo

Endomondo app lijkt op de Runkeeper app. Endomondo houdt namelijk ook jouw afstanden bij. Je kunt je trainingen hierop goed registreren, de routes bekijken die je loopt en je krijgt een goed overzicht waarin je kunt zien of je vooruit gaat. De Endomondo is er voor beginnende en gevorderde lopers. De app is beschikbaar voor iPhone en Android en is gratis te downloaden.  

4. Nike+ Running

De Nike+ Running app is een hele fijne app die laat zien welke afstanden je hebt gelopen, hoeveel calorieën je verbrand hebt en wat je hartslag tijdens het hardlopen was. De Nike+ Running app heeft als speciale functie de 'Shoe Tagging'. Dit houdt bij hoe ver en hoe veel je loopt met je schoenen én vertelt je exact wanneer jij toe bent aan nieuwe hardloopschoenen. De Nike+ Running app is voor beginners en gevorderden, beschikbaar voor iPhone en Android én gratis te downloaden. 

5. Strava

Strava is een app die het mogelijk maakt om samen met je vrienden te kijken wie het snelste is bij het hardlopen. Dat maakt Strava extra leuk, omdat het een beetje competitief is. Ook kun je met Strava jouw trainingen bijhouden in een soort van logboek. Strava is voor beginnende en gevorderde lopers, is beschikbaar voor iPhone en Android en is gratis te downloaden. 

6. iSmoothRun

iSmoothRun is ook een app waar je sporten als: hardlopen, wandelen, fietsen en fitness kunt vastleggen. Maar hij is in eerste instantie bedoeld voor hardlopen. Je kunt o.a. je hardslag vastleggen en zorgen dat je hartslag het juiste ritme aanhoudt. Deze app is alleen beschikbaar voor iPhones met iOS 7.0 of hoger en kost €4,99. 

7. Adidas miCoach

Adidas Micoach is geen app, maar een horloge (ook wel smartwatch genoemd) die je omdoet tijdens het hardlopen. Hiermee wordt o.a. je hartslag vastgelegd. Deze smartwatch heeft ook 4G aan geheugen waar je 3G muziek kan beluisteren. Een leuk extraatje; het horloge is waterdicht en heeft een touchscreen. Het horloge is wel wat prijzig, namelijk €400, maar voor gevorderde hardlopers zeker de moeite waard!  

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!