Gezonde borsten zijn belangrijk

Geef je borsten daarom de rest van het jaar de nodige aandacht door ze goed te verzorgen. Lees onze 6 tips voor gezonde borsten

De borstkankermaand is nog maar net voorbij, maar toch is het goed om jouw borsten het hele jaar door goed te verzorgen. Je hebt er immers maar twee! Wees er daarom zuinig op. Wij hebben een aantal tips voor jou verzameld hoe jij jouw borsten het beste kunt verzorgen.

1. Gezond gewicht

Houd je gewicht goed in de gaten. Zwaarlijvigheid kan de kans op ziekte verhogen en ook de kans van overleven verlagen, zo meldt Harold Freeman, opricht van een centrum voor kanker in New York.

2.Beweging

Zorg dat je voldoende beweegt! Zit jij niet op een sport? Probeer dan in ieder geval elke dag een uurtje te bewegen. Regelmatig actief bewegen kan ziektes voorkomen door het immuunsysteem een boost te geven, obesitas te voorkomen en de hoeveelheden oestrogeen en insuline te verlagen.

3. Alcohol

Doe alcohol in de ban om gezonde borsten te krijgen. Onderzoek wijst uit dat twee drankjes per dag de kans op borstkanker al met 21 procent kan verhogen! Hoe kun je dit het beste doen? Vervang wijn bijvoorbeeld voor verse druiven. Deze vruchten vermindert oestrogeen in je lijf, dus kan de kans op kanker verlagen. 4. Groenten

Een vetarm dieet kan het risico dat je borstkanker krijgt, sterk verlagen. Nóg beter is een voedingspatroon met veel groenten, zoals broccoli en boerenkool (het liefst rauw).

Waarom? deze bevatten sulforafaan, een anti-oxidant die voorkomt dat kwaadaardige cellen zich vermenigvuldigen.

5. Familiegeschiedenis

In 16 procent van de gevallen, is er een familiegeschiedenis met borstkanker. Met een eerstegraads familielid die borstkanker heeft gehad, is de kans dat jij het krijgt dubbel zo groot. Bij twee personen, is de kans vijf keer groter!

TIP: Zit borstkanker in jouw familie? Laat je dan elk jaar even checken.

6. Onderzoek

Elke vrouw moet eigenlijk vanaf haar 40-ste levensjaar haar borsten laten onderzoeken bij de dokter. Vrouwen met borstkanker in de familie moeten zich tien jaar voor de diagnose van het familielid moeten laten checken.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!