Hoe houd je rust in deze snelle digitale wereld?

Hoe houd je rust in deze snelle digitale wereld?

Updates, shares en likes. Het is hoort er bij. Voor de meeste onder ons is dit zelfs een dagelijkse bezigheid. Alleen doordat je zoveel dingen moet doen hoe kun je dan nog wel je rust behouden? En hoe doe je dit dan?

Credit: Katie James Photography 

Wij hebben het allemaal zo druk. We vliegen van het ene evenement naar het andere. Maar rust is ook ontzettend belangrijk. Daarom hebben wij wat tips voor jou hoe jij rust kunt houden in deze snelle, digitale wereld.

1. Een anti digitale week

Probeer het gewoon eens, en kijk wat je ervan vindt? Mis je het of vind je het wel lekker? Probeer het deze week uit, om te kijken wat voor invloed het op je hebt en er achter te komen of je er écht onrustiger van wordt.

2. Doe 1 ding tegelijk

Ik kan het heerlijk vinden om tijdens een film mijn Facebook tijdlijn even bij te houden en er uit te gooien hoe leuk of afgrijselijk die film is.. Maar probeer toch 1 ding tegelijk te doen.

Kijk je een film, leg dan je telefoon op een plek waar je hem niet kunt zien.

[gallery link="file" columns="2" ids="82593,82594"]

Credit: Wishwishwish, Erika Brechtel

3. Gebruik juist de positieve elementen

Er zijn zat manieren te bedenken die juist voordelen geven.

  • Volg mensen op Twitter of Facebook of Instagram die inspirerende dingen posten. Gewoon dat je tijdens het scannen van je tijdlijn weer even bewust wordt van jezelf.
  • Installeer op je telefoon of computer een programma die je helpt herinneren dat je aandacht besteed aan je lichaam. Hoe voelt je lichaam? Hoe zit je in je vel?

4. Geniet van de wereld om je heen

En focus je niet (alleen) op de digitale wereld. Wat we daarmee bedoelen? Ben je op een feestje denk dan niet hoe je de mooiste foto's kunt maken voor Instagram, maar geniet gewoon van het feestje. Maak maximaal 1 foto en that's it!

LEES OOK: 6 tips om van je digitale verslaving af te komen

LEES OOK: Als je dit filmpje ziet, laat je je telefoon wel even liggen

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

19 februari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!