Goede voornemens die je dit jaar gaat nastreven!

Goede voornemens die je dit jaar gaat nastreven!

Dit jaar hebben wij voornemens voor jou verzameld die jij wél kunt nastreven!

Het jaar 2016 gaat bijna van start. Je goede voornemens zitten nog vers in je hoofd. Wellicht heb je ze al meerdere malen uitgesproken. Hoe zorg je ervoor dat jij je goede voornemens volhoudt?

1. Begin alvast!

Nog een aantal dagen te gaan voordat het nieuwe jaar begint? Neem alvast je goede voornemens in je achterhoofd! Zo werk je zowel mentaal als fysiek al toe naar het moment waarop je van start gaat. De omschakeling wordt minder heftig en je houdt het daardoor langer vol! 

2. Neem tijd voor jezelf

Vind jij het lastig om direct te stoppen met roken of een abonnement op de sportschool te nemen? Begin dan met deze kleine voornemens:

  • Neem elke dag een uurtje tijd voor jezelf. Ga lekker in bad of neem een lekker maskertje.
  • Schrijf elke week in een dagboek of maak en weblog over positieve ervaringen op van die dag. Super leuk om na een tijdje terug te lezen.
  • Trakteer jezelf ieder weekend op je favoriete chocola of iets ander lekkers. Je mag jezelf soms best verwennen!
  • Ga minstens één of twee keer in de maand een dagje iets leuks doen met je geliefde of je beste vriend(in). Quality time met mensen die belangrijk voor je zijn is super belangrijk!

3. Maak het jezelf niet zo moeilijk!

Het grootste gevaar van de goede voornemens is: gaat het één keer mis, laat dan maar zitten. Probeer jezelf er aan te houden door het dit jaar wel vol te houden, wedden dat je super trots bent op jezelf! Maar maak het jezelf niet te moeilijk, goede voornemens moeten geen struikelblok worden!

4. Werk in stapjes

Als je je wel wilt richten op de grotere thema's, probeer het dan in stapjes te doen. Niet: 20 kilo afvallen! Maar begin eens met 5 kilo. Als dit gelukt is, kun je daar super trots op zijn! De tweede stap is opnieuw 5 kilo of 7. Werk op die manier langzaam naar je streefgewicht toe.

Je kunt niet in een keer 20 kilo afvallen door extreem te sporten en gezond te eten. Het moet een leefpatroon worden die je jezelf langzaam moet gaan aanmeten.

LEES OOK: Tips voor een gezonde levensstijl

Een cliché?

Goede voornemens lijken een cliché, maar toch is dit een cliché waar jij best aan mee kunt doen! Het nieuwe jaar is namelijk dé perfecte start om met een frisse blik naar het leven te kijken. En houd jij jouw voornemen maar een paar weken vol? Dan heb jij toch een paar weken successen geboekt!

Voor welk voornemen ga jij dit jaar?
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!