Je dag goed beginnen - Door deze 6 fouten lukt dit niet

Heb jij ook moeite om op te starten in de ochtend? Dan ligt het waarschijnlijk hieraan!

Ik denk dat niet veel mensen zullen zeggen dat zij het heerlijk vinden om voor 8 uur 's ochtends uit bed te stappen. Toch is de ochtend heel belangrijk. Want hoe jij jouw dag begint, zegt ontzettend veel over hoe jouw dag verloopt. Heb jij een onrustige of gehaaste ochtend, dan is je dag ook erg onrustig.

1. De Snooze-knop is te aantrekkelijk

Ja ik weet het, die snooze-knop is ontzettend aantrekkelijk! Toch verstoor jij hiermee jouw slaapcyclus. Want elke keer dat jij die snooze-knop hebt ingedrukt, val je weer kort in slaap totdat de wekker weer gaat. 

Wist je dat uit onderzoek is gebleken, dat succesvolle mensen hun snooze-knop niet aanraken?

2. Oh, oh social media

We gaan ermee naar bed én we staan ermee op! Is het kijken op je telefoonscherm ook het eerste wat jij doet in de ochtend? En dat terwijl dat felle blauwe licht jouw slaapcyclus verstoort. Het is juist goed om rustig wakker te worden, zonder dat jij direct je telefoon pakt.

3. Je leeft een uur lang als holbewoner

Licht is ontzettend belangrijk, maar toch zijn wij geneigd om in de ochtend alles zo donker mogelijk te houden. En dat terwijl wakker worden met (natuurlijk) licht één van de beste manieren is om wachter te worden. Probeer dus als eerste je gordijnen op te doen! 

4. Je springt uit bed wegens tijdgebrek

Je springt uit bed, omdat je de snooze-knop weer veel te vaak hebt ingedrukt. Hiermee kun jij jezelf verrekken en begin je jouw ochtend ook nog eens stressvol. Probeer de volgende keer langzaam op te staan, je eens goed uit te rekken en dan uit bed te stappen. Dit is ook beter voor je bloedsomloop. 

5. Je slaat de belangrijkste maaltijd van de dag over

Moet ik je dit echt nog vertellen? Ontbijten in de ochtend. En dan bedoel ik niet die boterham in je hand, terwijl jij je haast om op tijd te zijn. Probeer minstens een kwartiert de tijd te nemen voor jouw ontbijt. Zo kun jij je dag op een rustige manier beginnen, waar je later op de dag alleen maar profijt van hebt!

Wist jij dat wanneer jij je ontbijt in de ochtend overslaat, je 's nachts meer trek hebt?

6. Je vergeet het drinken van water

Het drinken van een glas water is ontzettend belangrijk, omdat je lichaam na zeven uur slaap uitgedroogd is. Je begint de dag al helemaal fout als je dan al te weinig drukt. Vocht binnenkrijgen in de ochtend voorkomt dat je traag wordt. Wanneer je 's ochtends begint met een glas water of thee, kun je overdag beter presteren. 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!