Citroen als medicijn - 17 manieren

Citroen als medicijn - 17 manieren

Lees hier alles over de geneeskracht van citroen!

Citroen gebruiken als medicijn, dat kan. Onlangs schreef ik al over 'Waarom je iedere dag citroenwater zou moeten drinken'. Het is ook gewoon een lekker alternatief voor degenen die het drinken van gewoon water maar saai vinden. 

Ik ben dus fan, maar toen ik las over de voordelen en positieve effecten van citroen als medicijn werd ik nog enthousiaster! Witte tanden, het verminderen van pigmentvlekjes, zachte lippen. Citroenen lijken echt overal goed voor te zijn.

Geneeskracht citroen

Citroen als medicijn gebruiken - 17 manieren

 

1. Citroen tegen acne en mee-eters

Citroenen hebben een antibacteriële en schimmelwerende werking. De toxines die door citroen gebonden worden uit het bloed zorgen ervoor dat je huid er beter uit gaat zien. Ook zorgt de vitamine C ervoor dat de structuur van je huid verbetert. Het enige wat je hoeft te doen is een citroen opensnijden en de plekjes aanstippen. Laat het vervolgens vijf tot tien minuten inwerken en reinig hierna je gezicht met koud water.

TIP: Je kunt ook nog een beetje honing op de opengesneden citroen smeren voordat je het op je huid aanbrengt.

2. Citroen maakt je nagels sterk en wit

Ja, je kunt natuurlijk gaan voor het potje 'nagelverharder' van de drogisterij, maar ook hier geldt: een zelfgemaakt middeltje werkt veel beter! Maak je nagels eerst heel goed schoon en zorg dat er geen nagellak meer opzit. Dompel je nagels gedurende een paar minuten in de citroensap (je kunt de sap mengen met een beetje olijfolie) en was je handen hierna goed! Je zult merken dat je nagels sterker worden en een eventuele gele kleur zal verdwijnen.

TIP: Gebruik na afloop een handlotion om droge handen te voorkomen!

3. Citroen verzacht insectenbeten

De zuurgraad van de citroen helpt het behandelen van de insectenbijt of steek op een snelle manier. Ook verzacht het de bijbehorende pijn. Hoe dit werkt? 'Smeer' de bijt of steek in met verse citroensap tot deze helemaal ondergedompeld is.

Het kan zijn dat deze behandeling prikt, maar de citroensap zal het herstelproces versnellen en infecties tegengaan.

4. Citroen gaat hoofdroos tegen

Er is een DIY haarmasker dat je helpt om van roos af te komen. Ingewikkeld om te maken zou je denken, maar niets is minder waar: het haarmasker bestaat namelijk uit twee natuurlijke producten. Citroen en  yoghurt. Was je haar om vervolgens het masker aan te brengen op de hoofdhuid. Laat het masker 10 tot 15 minuten zitten en spoel het daarna goed uit. Dit mag je twee tot drie keer per week doen.

TIP: Je zou een beetje honing of een paar druppels amandelolie toe kunnen voegen aan het masker. Dit om uitdroging van het haar te voorkomen.

5. Citroen maakt je tanden wit

Knijp ongeveer 1/4 citroen uit en voeg dan 2 eetlepels appelazijn toe. Dip een tandenborstel in het mengsel en poets je tanden om je mond vervolgens goed te spoelen. Het mengsel verwijdert wijn, koffie en nicotine vlekken van je tanden.

LET OP: Te veel citroenzuur kan het glazuur van je tanden verwijderen. Herhaal deze behandeling daarom maar een tot twee keer per week.

6. Citroen behandelt nierstenen

Mensen die aanleg hebben voor nierstenen is het aan te raden om veel water te drinken. Voeg daarbij 125 ml citroensap en je lichaam zal minder snel steentjes aanmaken.

7. Citroenen en diabetes

Door citroenen toe te voegen aan je dieet ondersteun je je lichaam met het onder controle krijgen van je bloedglucose level!

8. Citroen tegen koorts

Door om de twee uur lauwe citroensap te maken en te drinken door een citroen te persen en er honing en lauw water bij te doen, gaat de koorts sneller over.

Hoe het komt dat de koorts sneller overgaat? Het is namelijk zo dat de citroen virussen en bacteriën elimineert!

9. Citroen verlicht constipatie en verbetert de spijsvertering

Citroenen stimuleren de afgifte van gal. Hierdoor worden maagzuur, oprispingen en constipatie verminderd.

TIP: Citroensap werkt ook als een krachtige detoxer op bijvoorbeeld de maag!

10. Citroen houdt je zen

Wist je dat als je gestrest bent, je ontzettend veel vitamine C verbruikt? Juist daarom kan citroensap je helpen om van je stress af te komen: citroensap zorgt voor de vitamine C die je bijnieren op dat moment nodig hebben.

11. Citroen gaat donkere pigmentvlekken tegen

Door het maken van een citroenmasker verminder je donkere vlekjes op je huid. Hoe je dit masker maakt? Meng 1 theelepel citroensap, 1 theelepel yoghurt en 1 theelepel honing en smeer dit over de vlekjes. Doe dit eens per dag, 20 minuten lang. Het zal even duren voordat het resultaat zichtbaar is, maar het is zeker de moeite waard!

LET OP: Wanneer je citroensap op je huid smeert, smeer je dan goed in met zonnebrand wanneer je in aanraking komt met de zon. Het is zelfs beter helemaal uit de scherpe zon te blijven. Citroenen maken je huid namelijk extra gevoelig voor licht.

12. Citroen tegen keelpijn

Citroenen bevatten ontzettend veel vitamine C. Vitamine C verbetert het immuunsysteem en zorgt ervoor dat ons lichaam sneller herstelt van infecties. Meng citroensap en honing door je thee wanneer je keelpijn hebt.

TIP: Deze thee is ook super goed voor als je verkouden bent. Drink dit dan drie tot vier keer per dag.

13. Citroen helpt bij het afvallen

Wist je dat? Citroenen zijn rijk aan pectinevezels. Pectinevezels zijn er om te verzadigen. Ook zorgt de zure smaak van de citroen voor minder drang naar eten.

14. Citroen verbetert je adem

Citroenzuur dood de slechte bacteriën die in je mond zitten. Hierdoor ga je frisser ruiken.

WEETJE: Het drinken van citroenzuur gaat ook eventuele ontstekingen aan je tanden tegen! 

15. Citroen geeft een boost voor je immuunsysteem

Citroenen bevatten dus ontzettend veel vitamine C en kalium. Hierdoor worden je hersenen en zenuwen gestimuleerd.

WEETJE: Kalium helpt ook om een hoge bloeddruk onder controle te houden!

16. Citroen tegen een vette huid

Heb jij last van een vette, glimmende huid? Probeer dit dan eens te verminderen met citroensap! Stop een wattenschijfje in de citroensap en smeer daarmee je gezicht in voordat je naar bed gaat. Spoel de volgende dag je gezicht goed af.

LET OP: Citroensap kan onwijs wanneer het in aanraking komt met wondjes.

17. Citroen tegen droge lippen

Ook deze behandeling kun je 's nachts zijn werk laten doen: wrijf met een opengesneden citroen over je droge of gesprongen lippen en laat het inwerken. Citroensap verwijdert namelijk de dode huidcellen waardoor je lippen er weer zacht uitzien en zacht aanvoelen.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

01 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!