Een betere nachtrust - 8 trucs

Een betere nachtrust - 8 trucs

Wil jij graag een betere nachtrust? Lees dan onze 8 tips.

Een betere nachtrust wil iedereen wel. Rond woelen tot diep in de nacht of minimaal drie bezoekjes aan het toilet. Iedereen heeft wel eens problemen om in slaap te vallen. Maar, wat nou als dit vaker voorkomt en je geen controle meer hebt over je eigen nachtrust? 

Een betere nachtrust - 8 trucs

 

1. Zet je wekker!

Net zoals dat je voor 's ochtends vroeg een wekker moet zetten om uit je bed te stappen, zou je dat ook eens moeten proberen om je bed in te stappen! Het is misschien lastig om je er in de avonduren aan te houden, maar je zult merken; zodra je je er aan houdt vind je meer rust en zul je langer van je nachtrust genieten.

2. Maak het donker!

Woon je naast een drukke autoweg en heb je daardoor veel last van autolichten die je slaapkamer in schijnen? Of móet je iedere keer wanneer het beeldscherm van je telefoon aanspringt? Draag dan een slaapmasker! Dit sluit je even af van alles om je heen, waardoor je minder snel afgeleid zult zijn. 

3. Geen huisdieren!

Heb je een kat of hond thuis? Helemaal gezellig om 's middags mee te knuffelen onder het genot van een kop thee, maar zorg dat ze de slaapkamer uit zijn zodra jij naar bed gaat. Je slaapt rustiger zonder die vier pootjes die 's nachts over je heenlopen! 

4. Vermijd cafeïne!

Na 20.00 uur is het slim geen koffie meer te drinken. Moeilijk? Probeer het eens! Het zal meewerken aan een meer relaxte nachtrust.

5. Neem een bad!

Niks is lekkerder dan een goed, warm bad. Stap eens in bad voordat je naar bed gaat. Door van te voren te ontspannen zal het 'echte' slapen je veel makkelijker af gaan.

6. Check je kussen!

Het belangrijkste voor een goede nachtrust is je kussen. Zorg dat deze een toegevoegde waarde heeft zodra je in bed stapt en niet dat je opstaat met nek- en/of rugklachten.

7. Eet licht!

Een zwaar diner kan zorgen voor nachtelijke toiletbezoekjes en een rommelige maag. Eet daarom licht voor het slapen en voorkom onnodige wandelingen.

8. Zorg voor stilte!

Slaap je onder het raam of heb je sowieso veel overlast van buiten? Slaap dan met oordopjes in en voorkom dat je 's nachts wakker wordt door de buurjongens die thuiskomen na een avondje stappen.

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

10 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!