Aloë Vera | Een natuurlijk vechtmiddel

Aloë Vera | Een natuurlijk vechtmiddel

Steeds vaker zie je Aloë vera drankjes in de supermarkt liggen. De plant werd in de tijd van de Oude Grieken en Romeinen al gebruikt om gewonde soldaten te genezen. Tegenwoordig zie je het wondermiddel terug in crèmes, maar dus ook in drankjes! Dat moesten wij natuurlijk zelf testen...

Credit: Media-cache

Aloë Vera is een oude plant en heeft een heilzame werking. In drankvorm is het goed voor een actieve vetverbranding.

Waar is een Aloë Vera drankje goed voor?

  • het verbrandt vet
  • het heeft een reinigende werking
  • het is goed wanneer je huidproblemen hebt
  • het bevat vitamines en mineralen

Werkt het wel?

Aloë Vera drankjes beloven dus veel! Toch hangt het af welk deel van de Aloë vera plant erin verwerkt is en hoe de drankjes gemaakt worden. Dit kan je echter niet zien op de verpakking. Verder is het belangrijk dat je niet dagelijks een Aloë vera drankje pakt, aangezien het een laxerend effect heeft. Drink dus met mate!

Natuurlijk vechtmiddel

Mocht je op reis zijn door de jungle in het Caribische gebied en je hebt een wondje, ga op zoek naar een Aloë vera plant! Breek het plantje door midden en het slijm dat vrijkomt smeer je op de wond. Het is een natuurlijk vechtmiddel tegen ontstekingen, pijnstillend en antibacterieel.

[gallery link="none" columns="2" ids="47426,47427"] Credit: Natalme / Greenme

Aloë vera als gezichtsmasker

Veel mensen denken dat hun natuurlijke schoonheid langer behouden kan blijven met cosmetische producten waar Aloë vera in is verwerkt. Het kan in ieder geval geen kwaad om het te proberen! Aloë vera gel werkt perfect als gezichtsreiniger. Je smeert de gel voor het slapen gaan op je gezicht en laat het heel de nacht intrekken. De volgende ochtend spoel je het er weer af. Het smeersel werkt goed bij puistjes, roodheid van de huid, gaat rimpels tegen en helpt oude littekens beter genezen. Wie wil dat nou niet?!

Leuke kamerplant

De Aloë vera plant kun je ook gebruiken als decoratie voor in je huis. In vrijwel iedere tuincentra is de plant  te koop. In de zomer is het beter om de Aloë vera in de tuin of op het balkon te zetten, om het in de winter naar binnen te halen. Je hoeft de Aloë vera plant ook maar een twee tot drie keer per maand water te geven. Een makkie dus! Heb je een wondje, schroom dan niet om een stuk van je plant af te snijden. Aloë vera bladeren groeien vanzelf weer dicht.

aloë vera

Credit: Instructable

Sarah Glasbergen

Door

05 december 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!