Ik voel mij onaantrekkelijk - 8 tips wat jij hiertegen kunt doen

Je hebt van die dagen dat je niet lekker in je vel zit. Je kunt je hierbij onaantrekkelijk voelen!

En er zijn altijd wel bepaalde dingen die (wij) vrouwen aan onszelf zouden willen veranderen. Zelf Doutzen Kroes heeft bekend dat zij weleens onzeker is. Het is ook best normaal om een aantal onzekerheden te hebben, maar soms krijgt het de overhand. 

Want er zijn van die dagen, weken en soms zelfs maanden dat jij je niet mooi kunt voelen. De zomer is voorbij en die mooie getinte huid maakt langzaam plaats voor die witte en grauwe huid. Ook het werkende leven is begonnen en voor je het weet zit je in een routine, waar je soms maar weinig tijd voor jezelf hebt. Je kunt je dan ook enorm onaantrekkelijk voelen, maar tegelijkertijd niet weten wat je hieraan kunt doen.

Je niet mooi voelen

Jezelf niet mooi voelen kan jouw dagelijkse leven sterk beïnvloeden. Doe jij hier niets aan, dan kan dit uiteindelijk jou zo erg schaden, dat je (bijvoorbeeld) niet meer de deur uit durft.

En dat is ontzettend zonde, want elk mens is uniek en elk mens heeft iets moois en bijzonders. Daarom hebben wij 8 tips hoe jij jezelf weer mooi en aantrekkelijk kunt vinden!

1. Je eigen look

Probeer een eigen look te creëren, zonder teveel van anderen te kopiëren. Heb jij altijd een staart in of is een knot echt iets voor jou? Heb jij altijd een horloge om of ben je echt een sneaker persoon? Dan kun jij hiermee uniek zijn!

2. Verzorg jezelf

Wanneer jij je onaantrekkelijk voelt, helpt het ook altijd om jezelf een avondje te verzorgen. Neem een warme douche of ga lekker in bad! Doe een masker op en verwen jezelf goed. Je zult je de volgende dag een stuk beter voelen.

Heb jij niet zoveel geld? Lees dan ons artikel 'deze 3 beauty producten maak je zelf!'

3.  Zoek naar de liefde voor jezelf

Zorg dat jij boven alles jezelf lief hebt! Dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar kun jij van jezelf houden? Dan leer jij op een juiste manier om te gaan met jezelf, wanneer jij niet zo lekker in je vel zit.

4. Accepteer jouw schoonheidsfoutjes

Iedereen heeft wel een 'schoonheidsfoutje'. Jouw oor die een beetje scheef zit, een striem op je lichaam of die wijnvlek op jouw huid. Jij kunt je hier heel onzeker over voelen, maar daardoor zie je niet meer wat er wel zo mooi aan jou is!

5. Wees creatief

Wees creatief! Fleur bijvoorbeeld jouw kledingkast en/of interieur op door zelf aan de slag te gaan met leuke DIY'S! Zo kun jij je de volgende dag weer als herboren voelen.

6. Praat erover

Wanneer je niet zo lekker in je vel zit, omdat jij met je uiterlijk worstelt, praat hier dan over met je partner en/of vriendinnen. Zij zullen begrip tonen en wellicht ook met je meedenken.

7. Zoek afleiding

Zoek afleiding door iets leuks te doen. Ga bijvoorbeeld een avondje naar de bioscoop, uit eten of maak gewoon een heerlijke wandeling. De frisse lucht zal jou goed doen!

8. Bedenk wat je wel mooi vindt

Bedenk: echte schoonheid komt van binnenuit en als jij je van binnen goed voelt, dan straal je die zelfverzekerdheid ook uit. Je uitstraling is uiteindelijk datgeen wat jou mooi maakt!

Rosalyn van Houwelingen

Door

24 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!