Kussen versieren met kruisjes

Kussen versieren met kruisjes

Deze DIY is ontzettend hip en past bij bijna elk interieur!

Accessoires bepalen de sfeer in huis. Een paar kussens kunnen jouw bank een hele andere look geven. Het straalt gezelligheid en warmte uit. Met deze toffe DIY verander je een ‘saaie’ witte kussenhoes tot een echte eyecatcher.

Benodigdheden Kussen versieren

  • kussenhoes
  • aardappel
  • papier
  • mesje
  • textielverf
  • eventueel een kwastje

Stap 1

Koop of gebruik een witte kussenhoes. Bepaal vooraf hoeveel kruisjes je hierop wilt hebben, dit voorkomt een té druk eindresultaat.

Stap 2

Teken een dik kruis op papier en knip dit uit. Snijd een aardappel doormidden en trek het kruis over op de aardappel. Snijd vervolgens het figuur eruit.

TIP: Stempel eerst een keer op een velletje papier dan krijg je een idee van hoe de afdruk eruit komt te zien. Pas er voor op dat de aardappel geen kruimels of klontjes achterlaat. Als je iets fout doet op textiel krijg je het er niet meer uit, dus wees voorzichtig!

Stap 3

Vul een bordje met textielverf en leg hier een dun stukje stof op. Druk vervolgens de aardappel op het stofje, de inkt zal intrekken. Stempel daarna het kruis op de kussenhoes. Als niet ieder stukje even goed bedekt is met de verf kun je dit nog wat bijwerken met een kwast.

Stap 4

Laat de kussenhoes 1,5 uur opdrogen, neem hier echt rustig de tijd voor. Nu kun je er voor kiezen om de achterkant ook op deze manier te behandelen. Of houd het rustig en laat de achterkant effen.

Kussen met kruis - Het resultaat

Lisa Noya

Door

09 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!