10 dingen die je moet weten voordat je jouw haar gaat verven

10 dingen die je moet weten voordat je jouw haar gaat verven

Ben je van plan om je haar te verven? Lees eerst deze tips!

Een vrouw die haar haren nog nooit heeft geverfd is praktisch nog zeldzamer dan hoge bergen in de Lage Landen. We hebben bijna allemaal wel eens de stap gewaagd ons haar van een andere kleur of nét iets andere tint te voorzien. Maar weet jij ook alles van haarverf? 

Voor dat je je haar gaat verven is het natuurlijk altijd handig om eens naar je eigen coupe te kijken, zou het bij je ogen staan en is het een match voor je huidskleur? Wij hebben daarom de 8 meest interessante feitjes voor je op een rij gezet:

1. In de categorie 'het is ook nooit goed': meer dan de helft van de vrouwen is niet tevreden over haar haarkleur en wil een andere kleur.

2. Haar verven maakt het haar minder vet. Als je van nature heel droog haar hebt, kun je misschien beter je haar niet verven.

3. Er wordt vaak beweerd dat haar verven tijdens de zwangerschap schadelijk zou zijn voor de baby. Dit is een fabeltje! Wel worden pregnant ladies sterk aangeraden het bij de kapper te laten doen.

4. Vol verwachting loop je naar de spiegel om tot de ontluisterende conclusie te komen dat deze kleur totaal niet was wat jij in gedachten had. Paniek? Niet nodig. Er zijn meerdere oplossingen. Je kunt kiezen voor een ontkleuringsbad bij de kapper, maar je kunt ook thuis aan de slag gaan.

TIP: Olijfolie (ja, echt!) is één van de beste middelen om een kleuring te vervagen. Wrijf dit in je haar, laat het een halfuur intrekken en was vervolgens je haar. Herhaal dit elke shampoobeurt. 

5. Je kunt je haar (helaas!) niet zomaar in elke kleur verven die je leuk vindt. Niet iedere haarkleur past namelijk bij je huidskleur. Heb je een koele huidskleur, vermijd dan goud, geel en brons. Blond en asbruin staan je het best. Val je onder de categorie warm, begin dat niet aan zwart, wit of paars haar. Chocolade bruin haar, gouden haarkleuren en rode haarkleuren kun je wel goed hebben.

6. Vrouwen zijn al rond 1500 voor Christus begonnen met het verven van hun haar. Zij deden dit toen met henna, kamille en indigo.

7. Nadat je jouw haar hebt gewassen om de verf eruit te krijgen, moet je minstens een week wachten voordat je het weer wast. Dit lijkt natuurlijk enorm lang, maar zo geef je je haar en hoofdtijd wel de tijd om zich te herstellen.

8. Het is schadelijk om je haar vaker dan eens in de vier tot zes weken te verven. Don't do it, want op een dag verandert je haar in stro.

9. Je kunt je haar beter niet verven als je ongesteld bent (ja, echt!). Door de hormonen kan de kleur minder goed pakken.

10. Jij kunt wel in een opwelling besluiten ineens van platinablond naar kastanjebruin te gaan, in de praktijk gaat dit niet zo makkelijk. Vaak heeft dit groen uitslaand haar als gevolg, waar natuurlijk niemand op zit te wachten. Andersom is trouwens ook geen makkie, dus kan je bij zo'n drastische kleurverandering het beste naar de kapper gaan.

Weet jij nog meer haar weetjes? Wij zijn erg benieuwd!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

31 maart 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!