Olijfolie zelf kruiden - Maak je eigen olijfolie (flesjes)

Olijfolie zelf kruiden - Maak je eigen olijfolie (flesjes)

Iedereen gebruikt wel eens olijfolie in de keuken, een natuurlijke olie die erg lekker is. Mijn keuken staat vol met potjes, kruiden en oliën. Ik heb dan ook een toffe DIY gespot, waar jij jouw olijfolie flesjes kunt pimpen met allerlei verschillende kruiden. 

Credit: Lucismorsels

WIST JE DAT: Olijfolie jouw bloeddruk en cholesterolgehalte gezond houdt?

Geef jouw standaard olijfolie flesje een leuk make-over. Met deze DIY maak je verschillende soorten olijfolie binnen een handomdraai en de flesjes ziet er ook nog eens tof uit.

Olijfolie zelf kruiden - Benodigdheden

  • 1 fles vergine olijfolie
  • schil van 2 citroenen
  • 6 teentjes knoflook
  • 1,5 theelepel chili vlokken
  • 4 takjes rozemarijn
  • 3 weckflesjes
  • touw
  • hangkaartje

Ga snel aan de slag!

[gallery columns="2" ids="81892,81893"]

Credit: Lucismorsels / mynewroots

Citroen olijfolie

Stap 1.

Warm 250 ml olijfolie op in een pannetje samen van de schil van 2 citroenen. Kook dit op heel laag vuur voor twintig minuten. Zodra je dit hebt gedaan moet je het een half uur laten afkoelen.

Stap 2.

Snij de overgebleven citroenschil in langwerpige slierten en doe dit in het weckflesje. Giet nu de afgekoelde citroen olijfolie in de fles.

Knoflook chili olijfolie

Stap 1.

Warm 250 ml olijfolie, 6 gepelde teentjes knoflook en 1,5e theelepel knoflook op in een pan. Dit kook je op laag vuur voor 8 tot 10 minuten tot de knoflook lichtbruin is. Haal het hierna van het vuur en laat het afkoelen.

Stap 2.

Verwijder de knoflook en snijd deze in stukjes. Doe de stukjes knoflook in de weckfles en giet de zelfgemaakte olijfolie hierbij.

[gallery columns="2" ids="81900,81899"]

Credit: Yullya / ruffledblog

Rozemarijn olijfolie

Stap 1.

Rozemarijn is erg lekker in verschillende recepten! Kook de rozemarijn en olijfolie samen op laag vuur voor 5 tot 7 minuten. Dit laat je ook weer een half uur afkoelen.

Stap 2.

Zodra het is afgekoeld doe je de rozemarijn in de weckfles en hierna voeg je de olie erbij. Zorg ervoor dat je de fles goed sluit!

[gallery columns="2" ids="81897,81898"]

Credit: Livingathome / williams-sonoma

Versieren

Je olijfolie weckflesjes zijn bijna klaar voor gebruik. Nu is het tijd voor de finishing touch!

Gebruik wat touw en bind dit een paar keer om de hals van de fles heen. Gebruik een (zelfgemaakt) hangkaartje en rijg deze door het touw heen. Schrijf de naam van de olie op het kaartje en maakt het af door het touw sierlijk te strikken.

Lisa Noya

Door

09 februari 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!