Toffe inspiratie en tips voor jouw vakantiekiekjes

Toffe inspiratie en tips voor jouw vakantiekiekjes

Ben jij inspiratieloos en zoek je naar originele ideeën om jouw vakantiefoto's te bergen? Dan zit je hier goed!

Vakantiefoto's ideeën; heb jij deze ook nodig? Of je nu met je tentje in Zeeland hebt gestaan of lekker aan de Franse meren hebt gelegen; voor je het weet heb je z'n 500 vakantiefoto's verzameld. Ben jij inspiratieloos en zoek je naar originele ideeën om jouw vakantiefoto's te bergen? Dan zit je hier goed.

Honderd en één foto's

Tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone die al die prachtige foto's maakt voor ons. Eenmaal thuis verdwijnen al deze kiekjes op je laptop inplaats van op de muur of in een fotoboek. Wij hebben daarom een aantal toffe en originele ideeën op een rij gezet wat jij met jouw vakantiefoto's kunt doen! 

1. Bewaardoos

Je kunt je foto's afdrukken, maar dan moet je ze vaak nog inplakken. Dat vereist veel werk en daar hebben wij vrouwen niet altijd de tijd voor. Een handige tip is dan om een mooie bewaardoos aan te schaffen, waarin jij je mooiste vakantiekiekjes kunt bewaren!

IDEE: je kunt natuurlijk ook zelf zo'n doos maken! Schaf een goedkope houten doos, verf en een verfkwast aan. Beschilder de doos met de kleur die jij leuk vindt en schilder met een andere kleur de letters op de doos van het land waar jij geweest bent! Het staat direct leuk in jouw huis als decoratie en je heb een mooie plek voor jouw vakantiefoto's.

2. Vakantiefoto's ideeën: maak een fotomuur

Zit jij al weken, maanden of misschien jaren tegen een witte (saaie) muur aan te kijken? Zoek je hopeloos naar een schilderij voor boven de bank, maar ben je niet echt een fan van kunst? Dan kun je nu ook al jouw vakantiefoto's op de muur plakken en een originele fotomuur maken. 

3. Foto's en souvenirs

Heb jij de hele vakantie lekker aan het strand gelegen? Ben je (wellicht samen met je kinderen) driftig op zoek geweest naar de mooiste schelpen? Heb je stiekem wat zand/stenen en andere souvenirs meegenomen? Dan kun je dit alles vanaf nu een plek geven!

IDEE: Schaf een leuke, doorzichtige opbergdoos aan en bestrooi de bodem met het zand dat jij gevonden hebt. Leg de schelpen erbij en plak een foto en een eventueel kaartje van een musea erin! Hang de box op en je hebt een prachtige en originele bewaarplek voor jouw beste vakantieherinneringen!

4. Maak een reisdagboek

Het lijkt wellicht wat overdreven voor bijvoorbeeld drie weken Frankrijk, maar toch is dat niet zo. Vaak rust je op vakantie uit, doe je nieuwe inspiratie en ideeën op en kom je wellicht tot nieuwe inzichten. Je verzamelt wel honderden foto's en verhalen. Waarom zou je deze dan niet opschrijven? Je kunt natuurlijk ook gewoon een simpel notitieboekje aanschaffen, je vakantieverhalen opschrijven en daar een aantal foto's inplakken.

5. Een blog

Jouw foto's staan waarschijnlijk op Facebook of Instagram. Maar het is nog leuker om een blog te schrijven over jouw vakantie-ervaring waar jij direct een aantal foto's bij kunt voegen. Zo heb je niet alleen een foto die je voor altijd kunt bewaren, maar ook een leuk verhaal erbij die je kunt nalezen! 

Rosalyn van Houwelingen

Door

07 juli 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!