Verjaardagskaarten maken

Verjaardagskaarten maken

Maak zelf deze verjaardagskaarten!

Word je die standaard verjaardagskaarten ook een beetje zat? Verras je vriend, vriendin of broer aankomende verjaardag met één van deze toffe verjaardagskaarten die je zelf kunt maken! Ook handig voor als je een keer geen verjaardagskaarten in huis hebt!

Verjaardagskaarten maken 

Wat heb je nodig?

 • Lijm
 • Zwarte stift
 • Papier in verschillende kleurtjes
 • Een A4tje van iets dikker papier
 • Schaar
 • Een klosje (gekleurd) touw
 • Een passer of rond voorwerp waarmee je cirkeltjes kunt maken

Aan de slag!

Stap 1

Maak van het dikkere papier een kaartje. Vouw het papier dubbel en knip er eventueel een stuk vanaf zodat de kaart in een envelop past. Je kan ook het formaat van een dubbel gevouwen A4tje (A5) aanhouden, wat je zelf het mooist vindt!

Stap 2

Knip nu uit de andere velletjes gekleurd papier vlaggetjes. Zorg ervoor dat je in plaats van driehoekjes, ruiten uitknipt uit het papier, zodat je de vlaggetjes dubbel kunt vouwen.  Schrijf daarna met stift aan één kant van de vlaggetjes Happy Birthday!

TIP: Ook leuk voor een pas getrouwd stelletje. Zet er i.p.v. Happy Birthday, bijvoorbeeld "Gefeliciteerd Getrouwd" op.

Stap 3

Hang de vlaggetjes nu op aan een stukje touw en lijm de binnenkanten van de vlaggetjes aan elkaar vast zodat de vlaggetjes om het touw blijven zitten. Knoop daarna de bovenkant met de Happy-vlaggetjes en de onderkant met de Birthday-vlaggetjes aan elkaar en plak ze met lijm vast aan de binnenkant van de kaart.

Stap 4

Maak met een passer of ander rond voorwerp ronde ballonnetjes op de gekleurde vellen papier en knip de ballonnen uit. Plak aan de achterkant van de ballonnetjes stukjes touw.

Stap 5

Plak de ballonnetjes met lijm vast aan de kaart. Sommige ballonnetjes kun je een gaaf 3D-effect geven door aan de achterkant van de ballonnen een soort 'kikkerpootjes' van papier te plakken (zie foto).

Stap 6

Bind de touwtjes van de ballonnetjes aan de onderkant van de kaart vast aan elkaar. En voilà je hebt een vrolijk, gekleurde wenskaart die niemand anders je vriendin of zus voor haar verjaardag geeft!

Iets te ingewikkeld voor jou? Bekijk hieronder een tutorial verjaardagskaart die je binnen no-time in elkaar flanst!

Happy Birthday kaart(en) in de vorm van een puzzel

Verstuur samen met 24 andere vrienden of kennissen van de jarige Job deze 25 kaarten die samen één poster vormen met 'I'm so glad you were born' er op.

 1. Verstuur de 24 pdf.'s naar de vrienden, kennissen of familie van de jarige. Houd er eentje voor jezelf achter!
 2. Zorg er voor dat iedereen zijn of haar pdf print op hard papier en de kaart vervolgens uitknipt.
 3. Daarna moet iedereen voor zich op de achterkant van de kaart het adres van de jarige invullen en een kort berichtje erbij schrijven gericht aan het feestvarken.
 4. Doe daarna allemaal de kaart binnen een bepaalde tijd op de post en verras de jarige Job met een originele en toffe puzzel van 25 wenskaarten.

TIP: Maak zelf een originele poster met een mooie wens erop voor de jarige Job. Verdeel hem in 25 stukken (mag ook een ander aantal zijn) en mail de pdf.'s met instructie naar bekenden van de jarige.  

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

07 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!