Hoe krijg je een mooie huid?

Hoe krijg je een mooie huid?

15 soorten etenswaren die jou helpen om een mooie huid te krijgen!

Daar sta je dan in de spiegel kijkend naar je poriën, en wéér lijkt het alsof ze groter zijn geworden. Het zijn geen stippeltjes op je gezicht meer, nee, het zijn grote kraters. Oké, misschien een beetje overdreven, maar wist je dat je met voeding een mooiere huid kunt krijgen. 

Ieder vrouw heeft wel eens last van een pukkeltje hier of een puistje daar. Maar als je de onderstaande dingen eet, dan krijgt je huid een boost.

Hoe krijg je een mooie huid? 15 etenswaren

1. Zalm

Koudwatervissen, zoals zalm, zijn perfect voor de gezondheid en het genezingsproces van je huid door het hoge gehalte aan proteïne en vitamines B-6 en B-12.

2. Knoflook

Knoflook is uiterst geschikt om een gave huid te behouden, omdat het met ons bloed 'vecht' tegen virussen en schadelijke bacteriën.

3. Makreel

Deze vette vis heeft hoge niveaus van docosahexaeenzuur en eicosapentaeenzuur die een positieve werking hebben voor je huid. Je kunt het beste de vis grillen, bakken of stomen om optimaal te genieten van de voordelen ervan.

4. Zoete aardappelen

Zoete aardappelen bevatten kalium, sodium en vitamine A, en het is allemaal geweldig voor je huid. Waarschijnlijk is de zoete aardappel de lekkerste knollensoort die je eet om je huid een boost te geven.

5. Acai bessen

Wil je een jeudige huid behouden dan zijn acai bessen een goed hulpmiddel die rijk is aan antioxidanten. Zoek acai sap bij een gezondheidswinkel.

6. Rode bessen

Een gave, gezonde huid krijg je als je rode bessen eet, inderdaad, ook deze zitten vol met antioxidanten. Sommigen bevatten proteine, kalium, vitamines A, C en D. Welke bessen dan? Aardbeien, bramen en bosbessen.

7. Groene thee

Niet alleen is groene thee goed voor een gave huid door de antioxidanten, maar het helpt ook om je immuunsysteem op te krikken én het is een natuurlijke vetverbrander. Het maakt niet uit of je het goedje warm of koud drinkt, het is sowieso goed voor je!

8. Eieren

Geweldig voor je huid zijn eieren! Door de voedingsstoffen die erin zitten, zoals proteine, zink en vitamines A, D en E. Verrassend genoeg is de eidooier het beste stuk van het ei om een gezonde en gave huid te krijgen.

9.Water

Ja, daar gaan we niet te lang bij stilstaan. We weten allemaal dat water ons vanbinnen reinigt, wat automatisch zorgt voor een mooie huid. Alle afvalstoffen in ons lichaam worden meegenomen door water.

10. Avocado

Avocado is lekker en zo gezond! De fruitsoort bevat vitamines E en C, waardoor je huid een boost krijgt, vermindert ontstekingen en je collageenproductie wordt bevordert. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid.

11. Boerenkool

Boerenkool is één van de beste voedingsmiddelen voor een gave huid. Boordevol vitamine A, B-complex, E en K, maar ook magnesium, ijzer, eiwitten, kalium en fosfor. Een wondermiddel voor je huid dus.

12. Munt

Drie vliegen in één klap met pepermunt: het houdt je huid glad, je kunt vrij ademen en je hoofdpijn wordt ook minder.

 13.  Bruine rijst

Gevuld met antioxidanten, vitamine B, proteïne, magnesium en seleen, wat ervoor zorgt dat je suikerspiegel daalt. Seleen zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. Goed voor je mooie, gladde huid.

14. Hüttenkäse

Dit etenswaar bevat sodium, proteïne en seleen wat helpt om de huid een jeudige gloed te geven.

15. Venkel

Venkel houdt niet alleen je huid gezond, maar het helpt ook met je stoelgang, vermindert zwellingen en zorgt ervoor dat je afvalstoffen verdwijnen.

16. Nog veel meer...

Vergeet niet dat rode bieten, noten, rode druiven, oesters, artisjokken, broccoli en tomaten ook ideaal zijn om je huid een boost te geven!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

31 maart 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!