Vette huid tegengaan doe je zo

Vette huid tegengaan doe je zo

4 simpele tips om een vette huid te voorkomen

Vette huid tegengaan - Je hebt het van nature of je hebt het niet. Maar een vette huid kan ook ontstaan door het volgen van een dieet, zwangerschap en/of erg warm en vochtig weer. Een vette huid kenmerkt zich door een glimmende en gladde verschijning met grote poriën en dat wil natuurlijk niemand!

Je talgklieren zijn té actief waardoor er meer huidvet geproduceerd wordt. Heb je een vette huid dan heb je meer aanleg voor puistjes, acné en/of andere onregelmatigheden op de huid. Maar met onderstaande tips laten wij die talgklieren eens wat minder actief zijn!

WIST JE DAT: een vette huid huid minder snel oud wordt!

1. Een vette huid tegengaan? Reinig je huid!

Gewoon lekker met warm water! Warm water zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan en je het overtallige talg kan verwijderen.

TIP: als je een reinigende zeep wilt gebruiken kies er dan eentje zonder agressieve zuiveringsproducten zoals alcohol.

2. Gebruik een lotion na de reiniging!

Na het reinigen van je huid staan je poriën open. Gebruik een lotion speciaal voor de vette huid die door je poriën kan worden opgenomen.

WIST JE DAT: na het aanbrengen van de lotion je poriën weer sluiten? Nu kan de lotion zijn werk doen.

3. Doe regelmatig een peeling!

Erg actieve talgklieren veroorzaken meer talg en dus ook meer potentiële onzuiverheden op de vette huid. Daarom moet een vette huid regelmatig goed gezuiverd worden. Dit kan door middel van een peeling of een masker.

TIP: voor de vette huid is een wekelijkse peeling geen overbodige luxe.

4. Eet en drink gezond!

Een tekort aan vitamine B2 kan zorgen voor een vettere huid. Eet daarom regelmatig bonen, noten en producten op basis van gist. Verder is het belangrijk om voldoende water te drinken:  5 tips om meer water te drinken! Water heeft namelijk een zuiverende werking voor het lichaam en dus ook voor de huid.  Ook roken is heel slecht voor de huid, net als overmatig alcoholgebruik.

TIP: vergeet niet om voldoende te bewegen: net als het drinken van water bevordert lichaamsbeweging de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam.
Jessica Jansen

Door

17 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!