Welke thee is goed voor je?

Welke thee is goed voor je?

Wie niet van thee houdt, leert dat wel op onze redactie drinken! Maar welke thee is eigenlijk goed voor je?

Welke thee is goed voor je? Je kunt bijvoorbeeld afvallen met groene thee, maar er zijn nog veel meer soorten thee gezond. Op de redactie zijn we allemaal enorme theeleuten. En wij vroegen ons dus af of thee goed voor je is en waarom dan? 

Welke thee is goed voor je?

 

1. Groene thee

Groene thee is goed voor je; dat weten we allemaal. Maar waarom is het precies goed voor je? Groene thee bevat meerdere stofjes die goed voor je zijn. Het stofje catechine heeft kankerbestrijdende effecten en het zit ook vol met antioxidanten. Die verkleinen de kans op beroertes, bloedstolsels en het verouderingsproces van het lichaam. Ze hebben ook een bacteriële werking die het bloedsuikerspiegel en cholesterol verlaagt. Groene thee bevat daarnaast cafeïne waardoor je scherp wordt en geconcentreerd kunt werken.

Afvallen met groene thee

Wil je graag een paar kilo kwijt? Drink dan drie koppen groene thee om de spijsvertering te stimuleren. Daardoor verbrand je sneller vet en val je af. Je kunt binnen paar weken al een aantal kilo kwijtraken! Het is aan te raden om niet meer dan drie koppen te drinken omdat het dan laxerend werkt. Natuurlijk is het fijn om af te vallen maar doe het rustig aan en geniet van jouw mooie vormen! 

2.  Rooibos thee

Drink rooibos thee als je dit herkent:

  • Hart- en vaatziekten
  • Je wilt het verouderingsproces van het lichaam vertragen
  • Last van de stoelgang
  • Allergische reactie
  • Maagklachten

Rooibos thee heeft 50 keer meer antioxidanten in vergelijking met groene thee dus het is eigenlijk nog beter voor je gezondheid dan groene thee! Wie had dat gedacht.. Heb je last van de stoelgang? Rooibos thee bevat het stofje looizuur, wat een goed effect heeft op de stoelgang. Drink elke dag een kopje rooibos thee om dit te stimuleren. De thee kan ook een allergische reactie en maagklachten verzachten bij kinderen en volwassenen doordat het de reactie minder heftig maakt.

3. Zwarte thee

Deze thee wordt het meest gedronken in de wereld. Het heeft een sterke smaak en het bevat net iets meer cafeïne dan een blikje cola en het is te vergelijken met koffie. Niet iedereen vindt het lekker door de sterke smaak is maar het is heel goed voor je. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de botten in jouw lichaam, tandbederf, stress en eierstokkanker met betrekking tot zwarte thee. De thee had allemaal een goed effect op deze aspecten.

Kenmerken zwarte thee

  • Veel cafeïne 
  • Gaat tandbederf tegen
  • Goed voor de botten
  • Verkleint kans op eierstokkanker
  • Helpt tegen stress

Is zoethout thee slecht?

Veel zoethout thee is slecht voor je. Het bevat namelijk een bloeddrukverhogende stof en dat is niet goed voor jouw hart, bloedvaten en nieren. Je kunt af en toe een kopje zoethout thee nemen maar drink het met mate. Drink het een paar keer per week, als je echt niet zonder kunt, maar verander anders jouw smaakje in zwart, groen of rooibos. Als je zwanger bent, wordt het ook zeker afgeraden!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

28 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!