6 tips voor het faken van een nachtrust

6 tips voor het faken van een nachtrust

We hebben ze allemaal wel eens. Van die nachten dat je, om welke reden dan ook, láng niet aan het minimum van zes uur slaap toekomt. Als je de volgende dag  per toeval een dag lanterfanten op de agenda had staan, is het allemaal niet zo onoverkomelijk. Moet je de volgende dag hard aan de slag? Heb je zes verjaardagen? Wij leggen uit hoe je een nachtrust faket!

Photo Credit: mediacache

Je slaapkamer had wat weg van een sauna, je besloot er een wild stapavondje tegenaan te gooien of het lukte simpelweg niet door stress.

6 tips voor het faken van een nachtrust

1. Aargh, opstaan

Moment suprême is aangebroken: je moet opstaan. Voor zover dat al ging lukken: spring niet gelijk het bed uit. Ga op de rand van het bed zitten en rek je goed uit. Het is een klassieke tip, maar doet écht wonderen. Rek je armen en benen helemaal uit, terwijl je diep in- en uitademt.  Herhaal dit twee tot drie keer. Zet vervolgens een raam open of ga even in je tuin/op je balkon staan.

Frisse lucht doet een mens goed! Broodnodige dosis zuurstof binnengekregen? Volgende stap: zet je CD-speler aan en laat je vrolijkste muziek uit de speakers klinken.

2. Koude douche

Nu is het noodzaak om gelijk onder de douche te springen. Hoe kouder de douche, hoe beter. Je krijgt hier zo'n shock van dat je direct wakker en alert bent. Bovendien wordt je huid er strak en stevig van. De doorbloeding wordt zo gestimuleerd dat je een zeer gewenste gezonde glow krijgt. Eenmaal onder de douche, ga voor een flinke scrubsessie. Dat is de beste remedie tegen een grauwe huid.

uit Photo Credit: mediacache / studdedhearts

3. Eet goed!

Wat je nu écht nodig hebt, is de juiste brandstof. Natuurlijk is koffie je vriend op deze donkere dag, maar een goed ontbijt helpt helemáál om je beter te voelen. Kies voor eten met een lage glycemische index. Say what? Dat zegt iets over hoe snel de bloedspiegel stijgt na het eten van het eten van een product.

Muesli en havermoutpap zijn voorbeelden van voeding met een lage glycemische index. Verder geldt de regel: hoe meer vitaminen, hoe beter.  Zorg voor fruit en laat de chocoladekoeken en andere snelle happen een dagje liggen. Doordat je bloedsuikerspiegel stijgt volgt er onmiddellijk een dip.

4. Uitgeslapen look

We hebben geprobeerd je van binnen wat beter te voelen, nu gaan we de buitenkant aanpakken. Met enorme wallen op je afspraak komen is natuurlijk not done! Leg ijskoude komkommers of een nat wattenschijfje onder je ogen om ze te laten verdwijnen en doe een verfrissende dagcrème op.

Ga dan aan de slag met de concealer - hiermee camoufleer je donkere kringen in een handomdraai. Doe een beetje oogschaduw (het liefst in een peach-achtige kleur) op je oogleden, die verraden namelijk meer dan je denkt. Doe ten slotte een paar lagen mascara op en krul je wimpers voor een 'open blik'.

sleep Photo Credit: mediacache

5. Blijf bezig

Je bent de deur uit, vermomd als je uitgeslapen zelf. Zorg nu dat je bezig blijft! Niks doen lijkt aantrekkelijk, maar is juist véél meer vermoeiend. Vermijd ook steeds op de klok kijken als je bijvoorbeeld aan het werk bent.

6. Powernap

Als je 's middags tijd hebt voor een powernap, laat deze kans dan niet onbenut. Let op: blijf niet uren liggen! Je voelt je erna suf en bovendien kun je 's avonds niet slapen. Even vijftien minuten je ogen dicht doen en je bent weer als nieuw.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!