Oorzaken buikvet - 7 gewoontes die buikvet voorkomen

Oorzaken buikvet - 7 gewoontes die buikvet voorkomen

Oorzaken buikvet zijn vaak makkelijker aan te pakken dan je denkt. 7 tips om je slechte gewoontes aan te pakken die buikvet veroorzaken.

Menig vrouw is minder blij met haar buik(vetjes). Waarom kan buikvet niet gewoon wegsmelten in de sauna? Toch zijn er zeven gewoontes die buikvet kunnen voorkomen. 

Iedere keer dat er een advertentie ergens op de webpagina staat met de tekst '50 kg kwijtgeraakt in één week' of 'Wonderpil om in 2 dagen af te vallen' heb ik de neiging om te klikken. Lui much? Jazeker. Ik ben één van die vrouwen die graag een platte buik zou willen hebben zonder er maar iets voor te hoeven doen.

Oorzaken buikvet

Dus dames, laten we op onderzoek uit gaan welke gewoontes wij weg kunnen laten om een stap dichterbij een vetvrije buik te geraken.

1. Laat frisdrank in de koelkast staan

Dus cola, sinas, cassis.. Laat alles maar lekker in de winkel staan. Drink je dagelijks twee blikjes of meer, dan ben je niet lief voor je lichaam. Shocking weetje: als je dus een paar keer per dag frisdrank drinkt, wordt je taille vijf keer (!!) sneller dik dan als je maar een paar keer per week naar je geliefde bubbels grijpt.

Waarom dan? De suiker in die producten laten je verlangen naar suiker waardoor je meer eet dan je normaal zou doen. (Enne, light-producten zijn niet veel beter!)

Neem liever een gezonde smoothie van vers fruit of een glas citroenwater. Je doet je lichaam - en gezondheid - een plezier door iets te drinken wat niet vol met suiker zit. En als je helemaal eerlijk bent, dan heb je nog steeds dorst na dat blikje.

2. Gebruik kleinere borden

Je gaat aan tafel. Je bord lijkt op een dienblad, groter kon je dan ook niet vinden. En daarom eet je meer dan je lichaam eigenlijk nodig heeft. Waarom pak je niet eens een kleiner bord om van te eten? Als minder ruimte hebt, dan eet je - hoe kan het ook anders - minder.

Waarom dan? Als je veel binnenkrijgt, dan moet je lichaam dit verwerken. Hoe? Door het op te slaan als vet. En wat willen we niet? Juist! VET.

3. Te laat eten? Not done!

Het is geen fabeltje dat je in de avond het beste niets meer tot je moet nemen. Je lichaam verbrandt een deel van je kwabbetjes terwijl je slaapt, maar hé ga je slapen met een volle maag, dan kan je body dat niet goed verwerken.

Waarom dan? Het vergroot het risico op maagzuur en een slechte spijsvertering, omdat (het gebrek aan) zwaartekracht niet alles in je maag naar beneden kan werken.

Als je echt nog een late night snack wilt, hou er dan wel rekening mee dat je minstens drie uur na je eten niet gaat liggen.

4. Eet niet als je boos of verdrietig bent

Was je laatst boos op je vriend en heb je een Big Mac-menu naar binnen gewerkt? Ik wel. De volgende keer dat je jezelf - note to self - erop betrapt dat je wilt eten als je boos of verdrietig bent, probeer jezelf er bewust van te worden. Emotie-eten helpt niet. Je voelt je er niet beter door.

Waarom dan? Sta je dan voor de spiegel te praten met je Talking Tummy. Juist, het enige wat je aan emotie-eten overhoudt, is een zwemband.

Kies liever voor een wandeling, ga naar de sportschool, bel een vriendin of je moeder, ga mediteren. Maar laat die koelkast met rust.

5. Verminder je dagelijkse vetinname

Bestaat je dieet uit driekwart vet en ongezond eten en een kwart uit gezond eten? Misschien is het een idee om de percentages om te wisselen. We're just throwing ideas out there. Veel mensen denken dat voedsel met een hoog gehalte aan vet slecht is voor je, maar wat dacht je van vette vis, avocado's, olijfolie of zaden en noten: gezond!

Waarom dan? Vet voedsel kan heel gezond zijn: mits het de juiste vetten zijn, de onverzadigde vetten. Wel met mate, dus niet direct een hele bak nootjes leegeten, maar een handje nootjes per dag is prima!

6. Goed slapen doet wonderen

Eindelijk! Iets waar iedere vrouw volledig achterstaat: slapen. Volwassenen zouden zeven tot negen uur slaap per dag moeten krijgen. Voldoende slaap betekent dat jouw cortisolgehalte (cortisol is een stresshormoon) laag blijft, waardoor de productie van leptine, een hormoon dat je eetlust reguleert, onder controle blijft.

Waarom dan? Slaap je minder dan 7 uur, dan neemt het cortisolgehalte toe en zorgt ervoor dat je naar suiker gaat smachten. Zo wordt het moeilijker om buikvet te vermijden. Schoonheidsslaapjes houden!

7. Proteïne is een belangrijke factor

Voeg maar weer proteïne aan je voedingspatroon toe als je dit nog niet doet. In het algemeen moeten volwassenen minstens 20 tot 25 gram proteïne per maaltijd naar binnen krijgen. Eet producten als ricotta, kip, zalm en eieren.  

Waarom dan? Door meer proteïne naar binnen te krijgen, balanceer je je bloedsuikerspiegel terwijl het de insulinegehaltes vermindert en zo je metabolisme versnelt.
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

08 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!