6 tips tegen droge lippen

6 tips tegen droge lippen

Alles wat je moet weten om je droge lippen een boost te geven!

Heb jij ook last van droge lippen? Met name door het koude weer wordt je huid sneller droog. Ook je lippen kunnen hier last van krijgen. Heb jij last van schrale of droge lippen? 

Oorzaak droge lippen

Het is niet fijn. Het droge, schrale gevoel, de velletjes en soms zelfs scheurtjes in je lippen. Als de lucht droger wordt, heb je een verhoogt risico op schrale lippen. Ze krijgen namelijk niet voldoende vocht binnen. De lippenbalsem is niet aan te slepen, je smeert je gek en blijft je lippen nat likken.

Maar helpt het wel? Wij zochten uit wat je het beste kunt doen als je droge lippen hebt en wat je vooral niet moet doen. Lees onze tips!

6 tips tegen droge lippen

Do's

1. Veel water drinken is voor veel dingen goed, maar het helpt ook tegen je droge lippen. Drink kleine slokjes verspreid over de hele dag, hierdoor krijgen je lippen telkens opnieuw vocht binnen.

2. Smeer je lippen 's avonds voor je gaat slapen extra dik in met een balsem. Het vet kan dan de hele nacht intrekken en je lippen kunnen goed herstellen. 's Morgens een nieuwe laag er op en je kunt er weer tegen voor de dag.

3. Lippenbalsem maakt je lippen vochtig en zorgt er voor dat vocht makkelijker wordt vastgehouden. Ook biedt het een beschermlaagje tegen invloeden van buitenaf.

4. Als de luchtvochtigheid laag is in je huis, kun je ook last krijgen van droge lippen. Zeker in de winter, als de kachel volop aanstaat, kan dit erger worden.

TIP: Zet een bakje water op de vensterbank of hang er een aan de kachel. Hierdoor blijft de lucht wat vochtiger.

5. Als je velletjes op je lippen hebt: poets ze af en toe voorzichtig met een zachte tandenborstel. Als je dit te pijnlijk vindt, kun je er ook zacht overheen wrijven met een handdoek. Niet te ruw, want dan ontstaan er juist meer velletjes!

6. Als je geen lippenbalsem bij de hand hebt, gebruik dan gewoon zonnebloemolie of boter. Het is vettig en iets is beter dan niets.

Dont's

1. Wat je vooral niet moet doen, is aan je lippen likken. Het voelt tegennatuurlijk, want je wilt je lippen juist nat maken, maar helpen doet het niet. Het voelt tijdelijk beter aan, maar uiteindelijk drogen je lippen alleen maar meer uit.

2. Alcohol en cafeïne hebben een licht uitdrogende werking op je huid. Ook je lippen kunnen hierdoor beïnvloed worden.

3. Gebruik geen 'longlasting' lippenstift. Die drogen je lippen namelijk veel sneller uit dan andere lippenbalsems en lippenstiften.

Fabeltje

Dat lippenbalsem labello slecht is voor je lippen, omdat ze zich dan niet meer op een normale manier herstellen, is een echte fabel! Wel kan het zijn dat je er verslaafd aan raakt, omdat je het eraf wilt likken. Zeker als er een lekker smaakje aan zit, blijf je maar smeren!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

01 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er is al 1 reactie geplaatst

Francisca

6 jaar geleden

Alcohol heeft bij mij niet een licht, maar een sterk uitdrogende werking. Als ik een glaasje drink, zijn mijn lippen de volgende dag al stuk. Hetzelfde geldt voor knoflook en (veel) pure chocolade.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!