7 tips tegen voorjaarsmoeheid

7 tips tegen voorjaarsmoeheid

Ben jij ook zo moe? Dan kan het best zijn dat jij last hebt van voorjaarsmoeheid.

Heerlijk je ruikt de lente al en je wordt blij van het feit dat jij bijna je bikini alweer uit de kast kunt halen voor die heerlijke stranddagen Alleen je bent zoooo moe! Best kans dat je last hebt van voorjaarsmoeheid. 

De wisseling van seizoenen zorgt altijd voor een klein dipje. Gelukkig hoeft dat niet meer met deze 7 tips.

Wat is het?

Voorjaarsmoeheid is niets ernstigs. Je hebt gewoon een beetje last van de wisselende seizoenen. Symptomen zijn concentratieproblemen, je bent somber, snel geïrriteerd, je hebt eigenlijk nergens zin in en bent eigenlijk vooral heel moe.

Hoe ontstaat voorjaarsmoeheid?

Je lichaam is in de winter in tegenstelling tot in de zomer altijd in beweging, je voelt je dan goed en bent energiek. In de winter gaat je lichaam eerder op een rust stand. Tenzij je regelmatig en veel sport (minimaal een half uur per dag). Wanneer je ook te weinig vitamine binnen krijgt ben je een goed slachtoffer voor de voorjaarsmoeheid.

7 tips bij voorjaarsmoeheid

Je kunt er zeker wat tegen doen! Het voelt niet zo natuurlijk, maar je moet echt uit je bed komen!

  • Kom van die bank af en ga sporten! Je zult zien je krijgt er alleen maar meer energie van. Dit zul je écht merken als je terug komt van het sporten. Probeer minimaal een half uur per dag te bewegen. Dit is goed voor je bloedsomloop. Je organen krijgen zo meer zuurstof en je gaat je zeker energieker voelen!
  • Krijg voldoende vitamine binnen! Eet voldoende fruit en groente en slik daarnaast ook extra vitaminepillen. Dan weet je zeker dat je vitamine en mineralen pijl weer goed op pijl komt!
  • Drink voldoende water! Je lichaam heeft minimaal 2 liter water per dag nodig. Verder zijn versgeperste fruitsappen ook goed voor je.
  • Zorg voor buitenlucht. Ga lekker naar buiten, je neus in de frisse lucht doet écht wonderen.
  • Relax! Probeer je hoofd leeg te maken, door bijvoorbeeld yoga of een heerlijk dagje sauna.
  • Creatief bezig zijn! Zorg dat je aan de slag gaat met een aantal leuke DIY's. Hiermee kun je de lente in huis halen én het zorgt voor ontspanning.
  • Kleur. Zorg voor kleur om je heen. Een gezellig bos bloemen op tafel maakt je vrolijk en energiek of lak je nagels in een lekker fel kleurtje! De zomer is coming! De nieuwe voorjaarstrend is kleur!
Sarah Glasbergen

Door

07 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 2 reacties geplaatst.

Anja

6 jaar geleden

ik ben een echt wintermens, hou van de heerlijke koude novemberlucht die kerstmis aankondigt. Helaas, de winters die ik als kind meemaakte zijn voorbij. In maart lijkt het al hartje zomer vaak en ik word dus echt depressief van al die idioten die hun postzegeltuintjes aan het verheerlijken zijn met domme bloemetjes. Joepie, die heerlijke lente komt er weer aan, maar voor mij: helaas, weer geen winter gehad, geen heldere nachten en sneeuwvlokjes (dit afgelopen jaar was het nog erger, met kerst konden we nog gras maaien, niet te geloven).

ministijl.nl

7 jaar geleden

De zon alleen al is als medicijn voor mij.. iets wat ik al heel lang niet heb gezien in Nederland :3

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!