Opnieuw verliefd worden onder de cherry blossoms in Kyoto

Opnieuw verliefd worden onder de cherry blossoms in Kyoto

Voor een romantische sfeer boek je een vlucht naar Japan in april. Dan gaan namelijk de bloemblaadjes bloeien en word je omgeven door de mooiste cherry blossoms ter wereld

Mooie, roze bloemenblaadjes dwarrelen om je heen terwijl jij hand in hand met je liefde door Kyoto loopt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Nee hoor, helemaal niet. In april bloeien de kersenbloesems helemaal op.

Prachtig roze plaatje

Wij zijn helemaal verknocht aan Kyoto. In april is het Philosopher’s Path (哲学の道, Tetsugaku no michi) een waar paradijs om doorheen te lopen. Dit pad loopt langs een kanaal waar honderden en honderden cherry blossoms staan.

Een explosie van cherry blossoms in Kyoto

Het pad is ruim twee kilometer lang en begint bij Ginkakuji. Het pad is vernoemd naar Nishida Kitaro, één van Japans bekendste filosofen, van wie wordt gezegd dat hij mediteerde terwijl hij naar de Kyoto universiteit liep.

Shoppen kan ook

Wees niet bang om te verhongeren, langs het pad zijn genoeg restaurants, cafés en boetiekjes te vinden. Ook een aantal kleine tempels en heilige plaatsen is te zien! Eén van tempels is Honen-in met een spectaculaire poort.

 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!