8 handige inpaktips voor iedere bestemming

8 handige inpaktips voor iedere bestemming

Een goed georganiseerde koffer bespaart je veel stress! Om je een klein handje te helpen hebben wij een travelguide voor elke bestemming voor je gemaakt.

Uren ben je bezig met kiezen tussen al je jurkjes, tops en shirtjes (de helft draag je allang niet meer, maar je denkt op vakantie alles ècht nodig te hebben), om er vervolgens op het vliegveld achter te komen dat je koffer acht kilo te zwaar is en dat je ook nog eens je tandenborstel vergeten bent.. 

Het leed dat koffer inpakken heet. Dat een goede georganiseerde koffer veel stress kan besparen is een understatement. Maar hoe doe je dat? Om je een klein handje te helpen hebben wij een travelguide voor elke bestemming voor je gemaakt.

8 handige inpaktips voor iedere bestemming

1. Zonnebrand

Om te voorkomen dat je zo rood als een tomaat bent na een middagje in de zon, is het belangrijk om zonnebrand mee te nemen. Daarnaast beschermt zonnebrand je huid tegen uv-straling, de belangrijkste oorzaak van huidkanker! Zorg er daarom voor dat je altijd zonnebrand bij de hand hebt! Lees hier nog meer ins & outs over zonnebrandcrème!

2. Vergeet je paspoort of identiteitskaart niet

Heeeeeeel belangrijk! Vooral als je gaat vliegen is het belangrijk dat je niet vergeet je paspoort of ID-kaart in te pakken. Als je bij de douane aangehouden wordt, moet je namelijk altijd een identiteitsbewijs laten zien anders mag je de grens niet over. Zorg er dus ook op tijd voor dat je een nieuw identiteitsbewijs aanvraagt als hij verlopen is, anders kun je dag-dag zeggen tegen je vliegvakantie!

3. Oordoppen

Tijdens de reis, op de camping, in het hotel overal heb je storende geluiden. Om tijdens je vakantie toch een goede nachtrust te pakken neem je een paar oordoppen mee en een oogmasker zodat je 's ochtends niet wakker wordt van het zonlicht. Ideaal toch?! 

4. Telefoon of laptop

Bijna net zo belangrijk als je paspoort of ID-kaart is je mobiele telefoon! Deze mag je ook zeker niet vergeten, stel je voor dat verdwaald raakt? Bovendien wil je, je moeder en vriendin af en toe kunnen bellen om ze op de hoogte te kunnen houden van je geweldige vakantie!

WIST JE DAT: Bijna de helft van de Nederlanders dit jaar een laptop of tablet mee neemt op vakantie!

5. Boeken en tijdschriften

Neem een stapel gave tijdschriften en een paar heerlijke leesboeken mee om lekker te kunnen ontspannen aan het zwembad of op het strand. Heerlijk met de Linda, Jackie of de Viva genieten aan de rand van het zwembad met een cocktail erbij, what-else-do-you-want?!

TIP: Als je gaat vliegen, stop op de heenweg altijd een extra onderbroek, bikini en tandenborstel in je handbagage. Stel je voor dat je koffer zoek raakt op het vliegveld?!

6. Cash

Neem altijd wat cash-geld mee als je op reis gaat. Stel dat je op plaats van bestemming komt en er is geen pinautomaat in de buurt? Of wat als je pasje kwijtraakt of door midden breekt? Je hoeft niet direct je hele bankrekening te plunderen, maar zorg dat je altijd honderd of tweehonderd euro bij de hand hebt! 

7. Camera

Ook je fotocamera mag absoluut niet ontbreken in je reiskoffer. Als je op reis gaat wil je natuurlijk al je mooie vakantieherinneringen vastleggen, zodat je ze later nog een keer terug kunt kijken en kunt laten zien aan anderen. Heel belangrijk dus dat je, je fotocamera niet vergeet in je tas te stoppen!

8. Voorbereiding is het halve werk

Als je goed voorbereid op reis wilt, neem je een map of route mee van het gebied of stad waar je naar toe gaat. Wij zijn dan misschien niet de beste kaartlezers, maar het is altijd handig om te weten waar je, je ongeveer bevindt. Bovendien kan de TomTom of je telefoon nog wel eens uitvallen, dan is het wel zo makkelijk als je een papieren kaart bij je hebt.

WIST JE DAT: Vrouwen niet kunnen kaartlezen, maar wel goed kunnen navigeren (beter dan mannen zelfs!). Wij onthouden de routes beter en hebben de volgende keer dus geen kaart meer nodig!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!