Leuke dingen doen op vakantie | 14 dingen die je niet moet vergeten

Leuke dingen doen op vakantie | 14 dingen die je niet moet vergeten

Op vakantie wil je genieten, logisch. Maar hoe doe je dat precies? Welke dingen zijn onmisbaar voor je vakantie? Deze 14!

Uiteraard moet je in je vakantie lekker relaxen, genieten en tijd nemen voor jezelf of voor elkaar. Maar daarnaast hebben wij een aantal dingen voor je op een rij gezet die je vakantie nog mooier, leuker en onvergetelijker maken. Originele leuke dingen doen op vakantie was nog nooit zo gemakkelijk!

1. Vertel van tevoren iedereen waar je heen gaat. Niet omdat je mensen graag jaloers wilt maken, maar omdat er een grote kans is dat er mensen al eens zijn geweest. Zij kunnen tips geven over dingen die je absoluut niet mag missen en, misschien nog wel nuttiger, dingen die niet echt de moeite waard waren. 

 2. Neem niet de gebruikelijke route. Wijk af, wees anders. Niet alleen de bestemming, maar ook de reis er naar toe is al vakantie. Maak daar dan ook een feestje van. 

3. Ga met het openbaar vervoer. Niet per se de hele reis, maar bijvoorbeeld als je op plaats van bestemming bent. Hierdoor begeef je je nog meer onder locals en voel je meer de vibe van een land of stad. Je ontdekt een andere kant van je vakantiebestemming. Wil je echt niet verdwaald raken? Zorg er dan voor dat je een app op je telefoon hebt staan waarmee je offline je kaart kunt raadplegen. GPS is gratis, internet niet. Als je van tevoren de app én de kaart download kun je overal gratis je locatie opvragen door middel van GPS. Of koop een papieren kaart, lekker retro. 

4. Praat met locals. Spreek mensen aan als je naast ze zit in een restaurant, bij het vliegveld of gewoon op straat. Laat je door de locals informeren over de plekken die je echt niet mag missen. 

5. Eet waar de locals eten. De restaurants zonder Engelse menukaart, die helemaal vol zit met locals? Dat moet een goede tent zijn! 

6. Als je dan toch in een authentiek restaurant zit, kies dan direct voor het meest traditionele gerecht. Door te eten wat de locals eten, leer je een stukje over de cultuur. 

7. Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt. Bezoek een bijzonder park, eet een gerecht dat je nog nooit hebt gegeten, ga bungeejumpen. Maak het 'die vakantie waar ik dit deed'.  

8. Zet je telefoon, of tenminste je social media, uit. Alleen op die manier heb je echt tijd voor vakantie en voor jezelf of elkaar. 

9. Bekijk de zonsondergang. Hoewel deze overal mooi is, heeft hij op vakantie toch net iets speciaals. Helemaal wanneer je op het strand loopt. 

10. Ontdek het nachtleven. 's Avonds kan een plek compleet omslaan, van lieftallig stranddorpje tot enorme feestboulevard. Of van een drukke winkelstraat naar alleen maar leuke kroegjes. Profiteer ervan! 

11. Sla herinneringen op. Maak foto's. Schrijf er het liefst iets bij. Wanneer was het, hoe voelde je je en waarom? Op deze manier ga je nog meer terug naar de herinnering op het moment dat je de foto weer bekijkt. 

12. Als je een souvenir koopt, koop dan iets bruikbaars. Hier hoeft natuurlijk voor anderen niet direct te linken naar je vakantie. Zolang jij het maar direct linkt aan je vakantie, mag je het als een souvenir bestempelen (en ja dat geldt ook voor die mooie schoenen).

13. Vind een lokale gids. Het is handig om hier thuis alvast over na te denken en onderzoek te doen op internet. Lokale mensen gaan heel anders te werk dan Nederlandse gidsen. Boek iemand die met passie over zijn of haar land kan vertellen, en dit het liefst in redelijk verstaanbaar Engels. 

14. Zet niet alles van tevoren vast. Laat als het even kan een hoop aan het toeval over. Hierdoor moet je ter plekke op zoek, wat prachtige momenten op kan leveren. 

Maar boven alles: geniet!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!