De mooiste plekken op aarde om je lief mee naartoe te nemen

De mooiste plekken op aarde om je lief mee naartoe te nemen

Met roze stranden, roze dolfijnen en roze natuurgebieden..

Valentijnsdag is een perfect excuus om op zoek te gaan naar de meest bijzondere plekken op aarde. Maar niet alleen bijzonder, maar al deze bestemmingen zijn ook ROZE. Moeder natuur heeft ons roze dolfijnen, roze stranden en roze rivieren geschonken! Mis het lijstje niet.

Vertoeven op een roze strand of door een roze canyon wandelen, dat maakt de reis een stuk leuker voor ons vrouwen. Roze natuurfenomenen die je gezien moet hebben en de mooiste plekken op aarde om je lief mee naartoe te nemen!

Zwemmen met roze dolfijnen

Welk meisje droomt er niet van: zwemmen met dolfijnen. Maar je droom wordt nog mooier als het roze dolfijnen zijn! Deze aparte dolfijnensoort komt ondere andere in Dolphin Beach in Thailand voor. Naast de opmerkelijke kleur zijn de zoogdieren ook te herkennen aan hun lange, spitse bek. In Dolphin Beach Thailand leeft een groep roze en grijze dolfijnen, de Indo-Pacific Humpback dolfijnen. De lokale bevolking zegt dan ook niet voor niets: “een roze dolfijn brengt geluk!”

Pink Lake in Australië

Vanuit de lucht lijkt Lake Hillier, beter bekend als Pink Lake, op een gigantische kauwgom. Niemand weet precies waarom het meer roze is, maar deskundigen vermoeden dat de kleur wordt veroorzaakt door een kleurstof die geproduceerd wordt door een grote hoeveelheid zout in combinatie met de algen. Het meer is ruim 600 meter lang en wordt omgeven door een zandstrook en dichte bossen met eucalyptusbomen. Pink Lake is een beschermd natuurgebied waar je niet mag zwemmen, helaas!

Barbuda’s roze strand

Blootsvoets slenteren over een roze strand met stilte en rust om je heen. Klinkt onmogelijk? Nee hoor, Barbuba is een eilandje in de Cariben waar het massatoerisme zijn toegang nog niet heeft gemaakt. Cocoa Point is adembenemend met zijn roze strand, lichtblauwe oceaan en in de verste verten geen toerist te bekennen. Uitermate geschikt voor een zonvakantie waarbij je helemaal tot rust kunt komen.

Roze canyon in de Verenigde Staten

Hou je van een uitdaging en mooie foto’s maken? Boek dan een tripje naar de Lower Antelope Canyon in Arizona. Met de juiste lichtinval krijgt deze canyon een roze gloed, perfect voor foto’s. Je moet je tickets bij de Navajo Indianen kopen die je te voet naar de ingang brengen. Lower Antelope Canyon wordt door de inheemsen Hasdestwazi genoemd, ofwel "spiral rock arches". Zeker het bezoeken waard.

Caño Cristales in Colombia

Wellicht de mooiste rivier die je ooit hebt gezien: de Caño Cristales. Deze wordt ook wel de rivier van de vijf kleuren genoemd, waaronder roze! De algen op de bodem van rivier veranderen in een waar kleurspektakel, maar vooral zodra de zon de bodem verlicht is het uitzicht op de rivier ongelooflijk! Wauw..

Oké, wij snappen dat de bovenstaande bestemmingen misschien een beetje te duur zijn om nu te boeken. Maar Moeder Natuur heeft ons gezegend met roze beestjes dichterbij huis! Wat dacht je van….

De biggetjesboerderij in Hilvarenbeek

Op boerderij Den Elschot in Hilvarenbeek kun je met biggetjes knuffelen! Een leuk uitstapje voor de kinderen, maar ook jij bent van harte welkom om de roze beestjes van liefde te voorzien.

Ken jij nog onontdekte roze natuurfenomenen, laat het ons dan weten!

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

09 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!