Ontspannen vakantie op Curaçao

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je even helemaal kunt ontspannen? Zoek niet verder! Wij raden het heerlijke eiland Curaçao aan en vertellen je waarom!

Curaçao is heerlijke plek om vakantie te vieren. Soms heb je het gewoon even nodig om in een compleet andere omgeving te zijn en volledig te ontspannen. Opladen to the max! En waar kun je dat beter doen dan op een eiland waar het altijd prachtig weer is, een heerlijke sfeer hangt en je je kunt onderdompelen in luxe en toffe hippe tentjes? Ga naar Curaçao!

Waarom vakantie naar Curaçao?

Er zijn een boel redenen waarom een vakantie op Curaçao echt ultiem genieten is. De eerste reden is, uiteraard, het prachtige weer. Curaçao is een superzonnig eiland met een tropisch savanneklimaat. Dit betekent gemiddeld zo’n acht zonne-uren per dag en temperaturen die het gehele jaar vrij constant zijn: minimaal 24 graden maximaal 31 graden. Het heerlijke windje dat er op het eiland waait zorgt ervoor dat je het nooit té warm hebt.

Curaçao is dus de perfecte bestemming voor als je even het koude, natte Nederland wilt ontvluchten. Regen, wind, mutsen en sjaals? Stap lekker op het vliegtuig: in 9-10 uur lig jij met een cocktail op een bedje in de zon!

Handige informatie over Curaçao

Natuurlijk ken je de plaatjes wel van de witte stranden en blauwe zee, maar wat weten we nog meer over Curaçao? Even wat feiten op een rij:

  • Het eiland ligt in de Caraïbische Zee, vlakbij Aruba en Bonaire.
  • Curaçao hoort bij het Koninkrijk der Nederlanden en telt zo’n 160.000 inwoners.
  • De hoofdstad van het eiland is Willemstad, tevens the place to be om cultuur te snuiven en te shoppen.
  • De vlucht vanuit Nederland duurt ongeveer 9,5 uur. Netflix en een volgeladen e-reader mee en je komt die tijd wel door!
  • Het tijdsverschil met Nederland is in de winter 5 uur. In de zomer is het op Curaçao 6 uur vroeger.
  • Het weer is eigenlijk het hele jaar door perfect voor zonvakanties, maar de goedkoopste tickets boek je meestal in mei of juni.
  • Op Curaçao betaal je met Antilliaanse guldens of Amerikaanse dollars, good to know!
  • Op Curaçao spreekt iedereen Nederlands. Heerlijk, geen taalbarrière!

Luxe hotel op Curaçao (aan het strand!)

Als je alle stress wil ontvluchten en écht wil ontspannen op Curaçao, zoek je natuurlijk een accommodatie die niet zo massaal is. Het liefst ook met wat luxe, nietwaar? Dan hebben wij een goede tip voor je: Baoase Luxury Resort. Dit resort ligt direct aan het strand en overtreft al je verwachtingen!

Baoase is een intiem en klein resort op Curaçao waar je je meteen thuis voelt. Het is er rustig en kleinschalig. Het bestaat uit een aantal prachtige villa’s met een buitendouche en privéterras dat direct aan het zwembad grenst. ‘s Ochtends neem je dus -hóp- vanuit je bed gelijk een duik! Ook ‘s avonds is het nog heerlijk om even af te spoelen na een dag zon, zee en strand.

Laat je er vooral flink in de watten leggen: neem een massage, smul van een private picknick op het strand of kies voor een viergangendiner onder de gazebo op het strand.

Baoase Culinary Beach Restaurant

Het resort heeft een fantastisch restaurant. Volgens Quote hoort het zelfs bij de top 10 van beste restaurants ter wereld! De gerechten op de kaart zijn echt allemaal om je vingers bij af te likken, er zit voor iedereen wel wat bij.

Mooiste stranden & baaitjes op Curaçao

Curaçao staat natuurlijk bekend om de prachtige witte stranden en helderblauwe zee. De gehele westkust heeft de meest prachtige baaitjes die nog enigszins ongerept zijn. Een tip die we je dan ook zeker mee willen geven is: huur een auto en ga baaitjes hoppen!

Grote Knip

Eén van de bekendere baaien van Curaçao is ongetwijfeld Grote Knip. Als je er vrij vroeg naartoe gaat, is het er nog heerlijk rustig. Wat een adembenemend plaatje is dat!

Kleine Knip

Het kleine broertje van Grote Knip is, je raadt het al, Kleine Knip! Ook hier vind je dat fijne strand en die heerlijke zee. Leg je handdoekje maar neer, pak je boek erbij en genieten maar!

Lagun

Lagun is een mooie baai waar veel gesnorkeld en gedoken wordt. De onderwaterwereld van Curaçao is geweldig: je spot er de meest kleurrijke vissen en het mooiste koraal. Als je geluk hebt, kun je zomaar een schildpad tegen het lijf lo… ehh, zwemmen!

Cas Abao

Bij Cas Abao is het water helderder dan je ooit hebt gezien. Wat een prachtplek! Het is er goed toeven met schattige rieten hutjes op het strand, dus daar kun je je vast een paar uur vermaken.

Porto Marie

Porto Marie heeft een wat smaller strand en wordt daardoor al snel wat druk. Sla deze baai echter niet over, want je kunt er heel goed snorkelen! Het is ook fijn om even rustig op de houten steiger te gaan zitten en je hoofd leeg te maken. Je bent op vakantie, en hoe!

Doen op Curaçao 

Als je even genoeg hebt van het luieren en relaxen, zijn er genoeg activiteiten die je kunt ondernemen op Curaçao. Absolute must-do’s zijn:

Willemstad

De karakteristieke gekleurde huisjes van de hoofdstad van Curaçao vallen direct op. Net als de zogeheten pontjesbrug, die de twee grootste wijken Punda en Otrobanda met elkaar verbindt. Het is een drijvende brug die 24/7 gebruikt wordt en zo nu en dan voor de scheepvaart wordt geopend. Het is best bizar om te zien dat er dan zo’n enorm ding in zijn gehele lengte naar de walkant wordt gevaren. (Als ie open is, gaat er trouwens een gratis ferry die je naar de overkant brengt.) Slenter op je gemak door de wijkjes, koop een ijsje en duik af en toe een winkeltje in.

Als je er ‘s avonds gaat dineren, is restaurant Gouverneur een aanrader. Je kunt er heerlijk eten in een leuke binnentuin of op het balkon met uitzicht op de pontjesbrug, die er in het donker geweldig uitziet met kleurtjes en lampjes!

Dolphin Academy

Op Curaçao vind je het Sea Aquarium met de Dolphin Academy, waar dolfijnen worden getraind door betrokken en enthousiaste trainers. Je kunt er zwemmen met dolfijnen, maar ook een zogeheten ‘dolphin encounter’ boeken. Hierbij ga je in kleine groepjes het water in en vertelt een trainer honderduit over zijn favoriete dieren. De dolfijn komt lekker dichtbij en mag volop geaaid worden. Heel bijzonder!

Jan Thiel Baai

Het is heerlijk toeven in de Jan Thiel Baai op Curaçao. Je vindt hier verschillende beach clubs met hun eigen ligbedjes, die tegen een kleine vergoeding voor een dag te huren zijn. Papagayo Beach Club heeft een geweldige infinity pool, die zo in zee lijkt over te lopen. Perfect om lekker in rond te dobberen of liggend op de rand goed bij te bruinen.

Zest is ook een enorme aanrader. De bedjes zijn er fijn; onder wat palmbomen voor de dagen dat je het zontechnisch even rustiger aan moet doen om niet in een kreeft te veranderen. Naast een goed Mediterraans restaurant heeft Zest ook een Beach Café, waar je de lekkerste (vlees)gerechten van de beach grill kunt krijgen.

Bij Zanzibar is het elke dag druk en levendig. Muziekje erbij, een goede lunch- en dinerkaart... Kortom: ook daar lig je lekker. Neem vooral een snorkelsetje mee, want in het helderblauwe water valt genoeg te zien. Of zwem eens naar het vlot om daar even goed te bakken. Elke zaterdag heb je bij Zanzibar Happy Hour met cocktails voor de helft van de prijs, een band en een DJ. Super gezellig!

Aloë Vera Plantage

De Aloë Vera Plantage is een begrip op Curaçao. Op de plantage vind je zo’n 100.000 planten waarmee aloë vera-gel wordt gemaakt. Dit wordt gebruikt in allerlei cosmetische producten. Er worden interessante rondleidingen over de plantage en door de fabriek gegeven waarbij enthousiaste gidsen je graag alles vertellen over de eigenschappen van deze bijzondere plant en het hele productieproces.

SUP’en

SUP staat voor Stand Up Paddle boarden, wat je op Curaçao super goed kunt doen. Je staat op een (grote en stabiele!) surfplank en beweegt je met een grote peddel voort. Een geweldige manier om het eiland via het water te verkennen. Via SUP Tours Curacao kun je onder begeleiding zo’n prachtige tour op het water maken. En echt, daar hoef je zeker niet enorm sportief voor te zijn!

Klein Curacao

Klein Curaçao is het ‘kleine broertje’ van het grote Curaçao. Een tropisch onbewoond eiland met het witste én langste strand van Curaçao. Via een boottocht van zo’n 1,5 uur kun je er komen. Wat je er aantreft is niets minder dan het paradijs in the middle of nowhere waar je op een vervallen vuurtoren en twee scheepswrakken na eigenlijk niets kunt vinden. Genieten to tha max!

Blue Curaçao proeven

Je kent vast het likeurtje Blue Curaçao wel, met zijn kenmerkende knalblauwe kleur. Uiteraard wordt die op Curaçao gemaakt! Je kunt de fabriek bezoeken en zien hoe The Genuine Curacao Liqueur wordt gemaakt in de kleuren Blue, Red, Orange en Green. Natuurlijk mag je ook even proeven!

Christoffelpark

Als je van de natuur houdt, is het wellicht leuk om een wandeling te maken in het 2300 hectare grote Christoffelpark in het meest westelijke puntje van Curaçao. Het park heeft acht wandelpaden, langs dichtbegroeide bossen en door woestijnachtig landschap. Hou je wel van een uitdaging? Beklim dan de 375 meter hoge Christoffelberg voor een adembenemend uitzicht!

Mountainbiken

Een beetje sportief ingesteld? Dan is het een aanrader om een mountainbike te huren op Curaçao en zo het eiland te verkennen. Je kunt tours boeken (bijvoorbeeld via Wannabike) onder begeleiding van een gids, die je meeneemt naar de geheime, onontdekte plekjes op het eiland en langs grote flamingokolonies. Heel bijzonder!

Ontspannen op Curaçao

Om een lang verhaal kort te maken: Curaçao is een eiland dat echt álles heeft. Zon, zee en strand, maar ook heerlijk eten, leuke activiteiten, lieve mensen en een goede vibe. Als je dus op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je ultiem kunt ontspannen, zeggen wij alleen maar: kies voor Curaçao!

Sarah Glasbergen

Door

18 oktober 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!