Eyeliner aanbrengen - Het is niet zo moeilijk als het lijkt

Eyeliner aanbrengen - Het is niet zo moeilijk als het lijkt

Een eyeliner aanbrengen kan soms lastig zijn! Voor je het weet zit de streep scheef of schiet je enorm uit! Maar, wij hebben handige tips en trics waardoor het nu wel goed gaat!

Wie gebruikt nou geen mascara om haar wimpers voller te maken? Bijna elke vrouw heeft wel een of meerdere mascara's in huis. Maar eyeliner is een ander verhaal. Eyeliner is lastig, loopt uit en is vooral niet makkelijk aan te brengen. Onzin! 

Wij laten je zien dat iedere vrouw geschikt is voor eyeliner. Lees hier alle tips en trucs en alles over de verschillende soorten eyeliner. Onderaan het artikel is ook nog een handige instructievideo, voor nog meer praktische tips. Want elke vrouw verdient vollere wimpers en mooie, opvallende ogen.

Soorten eyeliner

Er zijn verschillende soorten eyeliner. Je hebt het bekende oogpotlood, er is een kohlpotlood, gel eyeliner, liquid/vloeibare eyeliner, en de pen. Welke eyeliner gebruikt hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Het een is niet veel beter dan het ander, maar de vloeibare heeft, als hij droog is, minder kans op uitlopen dan de andere eyeliners.

De vloeibare eyeliner breng je aan met een penseeltje en de pen werkt als een soort viltstift. Een kohlpotlood wordt meestal gebruikt voor een lijntje onder je ogen.

Technieken

Bij het aanbrengen van eyeliner trekken de meeste vrouwen hun ooglid naar de zijkant om de huis strak te krijgen. Het is echter beter om je ooglid iets omhoog te trekken. Hierdoor kun je het lijntje strakker langsje wimperrand tekenen. Als je eyeliner op doet, kun je dat op twee manieren doen.

Begin in je ooghoek en trek een lijntje naar de buitenkant van je oog. Je moet wel een vaste hand hebben om dit netjes te kunnen doen. Een andere optie is om in twee fases te werken. Begin vanuit het midden en teken eerst naar buiten en teken daarna vanuit je ooghoek een lijntje te trekken naar het midden.

Zorg er wel voor dat de lijntjes mooi op elkaar aansluiten! Probeer in alle gevallen het lijntje zo dicht mogelijk op de wimperrand te zetten.

De juiste lijn bij het juiste oog

Om je ogen het mooist te laten uitkomen, is het belangrijk dat je kijkt naar je oogvorm. Heb je kleine ogen, of staan je ogen dicht bij elkaar, maak dan een dun lijntje als eyeliner. Grote, diepliggende ogen kun je extra spectaculair maken door een mooie, dikke eyeliner aan te brengen.

Dikker lijntje

Als je een dikker lijntje op je ogen wilt, kun je dit doen door een tweede lijn voor de eerste te zetten. In je ooghoek moet je het lijntje zo dun mogelijk houden. Hoe verder je naar buiten werkt, hoe dikker het lijntje mag worden. Experimenteer zelf met wat je wel en niet mooi vindt.

Vleugeltje maken

Als je een lijntje naast je oog wilt, een zogeheten 'vleugel' trek je eerst denkbeeldig een lijn van je ooghoek naar het puntje van oor. Deze lijn moet je volgen met je eyeliner voor een natuurlijk vleugeltje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist een andere vorm vleugel te maken. Kijk ook hier naar wat je zelf mooi vindt.

Klassieke uitstraling

Als je een mooie klassieke uitstraling wilt creëren, trek dan een mooie, egale lijn langs je ooglid. Houd het dun bij je ooghoek, maar vanaf een derde deel mag je iets dikker aanzetten. Hoe verder je naar buiten gaat, hoe dikker het lijntje mag worden.

Andere kleuren

De donkere tinten eyeliner zoals zwart, grijs of bruin, geven je ogen een natuurlijke, volle uitstraling. Als je felle kleuren of pasteltinten gebruikt, trekken de kleurtjes de aandacht en niet je ogen of je wimpers. Pas hier dus mee op. Kies bewust voor een gekke kleur, als je wilt dat de kleur gezien wordt.

TIP: Wil je je ogen laten uitspringen, kies dan voor een neutrale, donkere kleur.

Kleuren bijpassend bij je oog

Als je blauwe ogen hebt, kun je het beste kiezen voor een bronzen of bruine eyeliner. Het is een natuurlijke kleur en laat je blauwe ogen extra opvallen. Daarnaast kun je ook gaan voor wat meer klassieke kleuren zoals, grijs, paars, violet of diep blauw.

De ideale kleur eyeliner voor groene en hazelnootkleurige ogen is paars of bruin. Met bruine ogen kun je ook nog kiezen voor paars, bruin, brons en goud. Je ogen springen eruit!

Do's & dont's

  • Teken nooit een lijntje om je hele oog. Hierdoor krijg je een brileffect en val je erg op.
  • Doe je eyeliner op nadat je oogschaduw hebt opgedaan. Hierdoor heb je minder kans op uitlopen.
  • Doe pas mascara op nadat je eyeliner hebt gebruikt
  • Teken zo dicht mogelijk langs je wimpers
  • Heb je donkere kringen onder je ogen, neem dan geen donkere kleur eyeliner.

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

04 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!