In 8 stappen naar verzorgde handen en nagels

In 8 stappen naar verzorgde handen en nagels

Verzorgde handen en nagels doe je zelf!

Als nagelgek vind ik, Margo van GetYourNailsDone verzorgde handen altijd heel belangrijk. Call me freaky, maar nagels en handen zijn het eerste waar ik naar kijk als ik iemand ontmoet. Zelfs bij mannen! Maar van hen begrijp ik wel dat ze het niet zo belangrijk vinden. Hoewel er niks zo vervelend is als droge handen! Stiekem betrap ik mijn broer ook wel eens op het smeren van een lekker handcrèmetje..

Gelukkig hebben we niet zo’n super koude winter gehad dat het tijd was voor klovenzalf. Maar de koude wind en nonstop regen heeft zeker wel de droogte van mijn handen aangetast. Daarom heb ik altijd een vast stappenplan wat ik doorloop om goed gehydrateerde en nette handen en nagels te houden. Dit wil ik graag met jullie delen!

Stappenplan voor verzorgde handen en nagels

Benodigdheden

  • Bakje warm water met een drupje citroensap
  • Handdoek
  • Bokkenpootje
  • Vijl
  • Bufferblock
  • Knippertje
  • Basecoat
  • Nagelriemolie
  • Handcreme
  • Handmasker (optioneel)

Aan de slag!

Stap 1. Pak een bakje warm water met een drupje citroensap. Week hier je nagels in. Het warme water maakt je nagelriemen en nagels tijdelijk zacht en zo kan je ze goed verzorgen. Geen kokend water, want je moet je vingers erin hangen :) Het citroensap maakt je nagels witter en verzorgt dit. Let op: teveel citroensap droogt uit! Dus wees hier voorzichtig mee.

Stap 2. Pak de handdoek en leg hier je hand op. Duw met het bokkenpootje je weke nagelriemen naar achter. Knip je nagelriemen niet af! Je nagelriemen zorgen ervoor dat je nagel glad en sterk is. Wanneer je je nagelriemen knipt, kunnen ze hun werk niet meer goed doen. Dus duw je nagelriemen terug. Dit ziet er misschien even stom uit, maar na een nachtje met nagelriemolie zijn ze weer helemaal het ventje.

Stap 3. Vijl je nagels met de normale vijl tot op gewenste lengte. Het is verstandiger om te vijlen dan om te knippen. Als je je nagels knipt, loop je het risico dat ze gaan splijten. En dat wil je natuurlijk niet.

Stap 4. Knip met het knippertje eventuele vervelende velletjes aan de zijkant van je nagel weg.

Stap 5. Polijst je nagels met het bufferblock. Vaak is op een bufferblock stap 1 een grove vijl. Ik zou je adviseren om deze stap over te slaan. Wanneer je met stap 1 over je nagels gaat, beschadig je je nagels vreselijk. Stap 2 maakt het oppervlak van je nagel glad. Stap 3 polijst de boel en stap 4 maakt je nagel glanzend. Works like a charm!

Stap 6. Breng een verzorgende basecoat aan. Hiermee kan je nagel even lekker aansterken.

LET OP: Laat je nagelriem vrij! Lak er niet overheen en lak er ook niet tegenaan. Hierdoor kan hij niet ademen en gebeurt er hetzelfde als wanneer je ze zou knippen.

Stap 7. Nadat de basecoat opgedroogd is, is het tijd om je nagelriemen in te smeren met olie. Breng de nagelriemolie met het kwastje aan op je nagelriem en masseer het lekker in. Neem ook je nagel en de huid eromheen mee: hierdoor wordt alles goed gevoed.

Stap 8. Laat de olie even intrekken en smeer erna je nagels in met een verzorgende handcrème. Ga lekker lui op de bank liggen terwijl je crème intrekt, en laat je vriend nog een kop thee voor je zetten.

EXTRA TIP: Heb je echt super droge handen? Verwen je handen dan extra met een voedend handmasker. Dit masker bevat mint en tea tree en verzorgt je huid diep. En het geeft nog dagen resultaat!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

16 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!