11 redenen waarom het leuk is om een broer te hebben

11 redenen waarom het leuk is om een broer te hebben

Er bestaat niets mooiers op de wereld dan een broer of een zus en dit is waarom.

Er bestaat niets mooiers op de wereld dan een broer of een zus. Als je een broer hebt – jonger of ouder – prijs jezelf dan gelukkig. Je maakt veel ruzie met hem, maar je lacht ook om zijn droge humor en flauwe grapjes. Om maar niet te spreken over het gemis je voelt als je hem niet om je heen hebt.

Vader- en zussenliefde hebben wij al voorbij zien komen. Dus de broers kunnen niet achterblijven. Redenen waarom je een broer zou moeten hebben.

11 redenen waarom het leuk is om een broer te hebben

 

1. Hij is één van je beste vrienden

Misschien is dit niet het eerste dat je bedenkt, maar je broer is je beste vriend. Hoeveel break-ups heeft hij aangehoord en wie staat er in de eerste rij te juichen bij je overwinningen?  Juist broerlief. Hij kent je als geen ander en dat maakt hem je beste vriend.

2. Hij is beschermend

Alleen hij mag je pesten of grapjes over je maken, want oh wee als iemand anders dit doet! Het maakt niet uit als het een jonger exemplaar is, je broertje zal je altijd beschermen tegen de boze buitenwereld!

"Sometimes being a brother is even better than being a superhero"

3. Hij is jouw familie

Hoe close je ook bent met je vriendinnen, je broer is familie, door jullie aderen stroomt hetzelfde bloed. Hij is degene die jou heeft zien opgroeien, hij kent jullie gekke familie, daarom heeft hij een streepje voor op de rest. Hij begrijpt je beter dan al je vrienden ooit zouden kunnen doen!

4. Hij kent je door en door

Hij weet precies wanneer hij zich moet opsluiten in zijn kamer terwijl jij als een orkaan door het huis raast. Hij is ook degene die je toedekt als je weer eens huilend op de bank in slaap bent gevallen. En hij zal er alles, maar dan ook echt alles, aan doen om je weer te laten lachen.

5. Hij is je eerste vriend

Of je nu een jonger broertje hebt of een oudere, jij bent zijn eerste speelmaatje geweest of hij de jouwe.

"A brother is a friend given by nature"

6. Hij heeft een speciaal plekje in zijn hart voor jou

Het maakt niet uit hoeveel kilometers tussen jullie in zitten, de liefde tussen broer en zus blijft net zo sterk als altijd. Jij blijft zijn grote kleine zus en hebt daarmee een speciaal plekje in zijn hart veroverd.

7. Hij is jouw rots in de branding

Welk gek idee je nu weer hebt bedacht om je dagen mee te vullen, hij steunt je bij alles. Je dromen zijn zijn dromen, als jij faalt, faalt hij ook, en als jij lacht, lacht zijn hart mee!

"You know when you worry, I worry. It’s just something we do."

8. Hij staat altijd voor je klaar

Als je gaat verhuizen, heb je een paar sterke handen nodig. En tada, daar staat je broer(tje)! Maar ook als je ziek bent en niet uit huis kunt komen, dan bel je hem op om medicijnen bij de apotheek voor je op te halen.

9. Hij vindt het leuk om ruzie te maken

Broer en zus zijn staat gelijk aan ruzie maken. Maar vergeet niet: zodra jullie klaar zijn met het bekvechten en schelden, is hij het alweer vergeten en kunnen jullie vrolijk verder. Laat het los, het is het niet waard om met je broer ruzie te maken.

"What strange creatures brothers are"

10. Hij is eerlijk

Je broer zal je zijn ongezouten kritiek geven als je erom vraagt. Hij neemt geen blad voor de mond, maar dat wil je juist. Iemand die eerlijk is en je de waarheid vertelt voor je eigen bestwil.

11. Hij is jouw perfecte broer

Niemand is zoals hij. Hij accepteert jou en houdt onvoorwaardelijk veel van jou. Hij zal altijd proberen om jou te imponeren, om jou trots te maken. Als hij jou iets belooft, dan houdt hij zich aan zijn woord. Zo belangrijk ben jij voor hem! En hij voor jou..

Heb je een broer(tje), bedenk dan hoe gelukkig je bent dat hij in jouw leven zit en dat niet iedereen gezegend is om een broerlief te hebben!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

17 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!