Natte sokken tegen verkoudheid

Natte sokken tegen verkoudheid

Wanneer echt niet meer werkt.. is niet geschoten altijd mis!

Tien lagen kleding, een doos tissues, thee, tijgerbalsem en genoeg series: onze wapens bij het gevecht tegen verkoudheid. Het enige waar we niet zo gauw aandenken, is om je sokken in water te dompelen en weer aan te trekken. Toch werkt het goed!

Je voeten doen al het werk

Ondanks dat het gek klinkt, zweert dokter Katie Corazzo hierbij. “Nadat je de sokken aan hebt gedaan, klim je in je bed en val je in slaap. Terwijl jij aan het dromen bent, doen je voeten al het werk. De aderen in je voet vernauwen omdat je voeten afkoelen. Deze zenden dan weer voedingsstoffen naar de organen en weefsels. ”

Zo wordt je herstel gestart. Deze voedingsstoffen zijn nodig om te vechten tegen infecties en de genezing te bevorderen. “Je voeten zullen snel opwarmen en je aderen gaan verwijden om de warmte vrij te geven. Zo kan je lichaam de rommel afvoeren en in de ochtend zijn je sokken weer helemaal droog.”

Tips tegen verkoudheid

Voorbereiding: Zorg dat je voordat je gaat slapen een paar katoenen sokken en een paar wollen sokken hebt. Let wel: ze moeten minimaal 90% katoen en 90% wol zijn.

Stap 1

Hou je katoenen sokken onder de koude kraan en wring ze uit.

Stap 2

Heb je koude voeten? Warm deze dan op in een voetenbadje of in je badkuip. Laat je voeten ongeveer drie minuten in het warme water totdat ze roze en heet zijn.

Stap 3

Haal je voeten uit het warme water en droog ze snel af. Doe meteen de koude katoenen sokken aan en daar weer de wollen sokken overheen.

Stap 4

Ga lekker naar bed en hou vooral je voeten bedekt. 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

10 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!