Hoe maak ik mijn dromen waar - 6 tips

Hoe maak ik mijn dromen waar - 6 tips

Dromen verwezenlijken voor het te laat is? Zo doe je dat!

Je weet wat goed voor jezelf is, wat je zou moeten doen. Het ene moment ben je helemaal in je element en ga je recht op je doel af, het andere moment ben je lui en kun je er niet toe zetten. Hoe kun je stoppen met het gevecht met jezelf en je dromen gaan waarmaken?

hoe maak ik mijn dromen waar 

Je weet wat je eigenlijk moet doen om te werken aan je dromen en doelen, maar ondertussen ben je aan het lanterfanten? Het is al heel wat dat je het door hebt. Probeer het te accepteren dat het is zoals het is. Soms heb je een schop onder je kont nodig en soms moet je het maar laten zijn zoals het is.

Ga dan daadwerkelijk lanterfanten en ga op een later tijdstip weer aan de slag. Wellicht dat je dan frisser bent en heb je het juist even nodig om gewoon lui te zijn.

Wat is jouw droom / doel?

Om te beginnen weet je wat jouw ultieme doel of droom is? Wat zou je graag willen bereiken? Sommige vrouwen zijn te bang om te dromen omdat ze niet weten of ze het wel waar kunnen maken. Zonder doel of droom kom je nergens. Durf te dromen en nog belangrijk durf er voor te gaan!

6 tips om jouw dromen waar te maken

1. Begin met het einde voor ogen

Wat wil je uiteindelijk bereiken? Maak een moodboard of een board op Pinterest om het ook nog visueel te krijgen. Dat helpt je nog beter om je doel voor ogen te houden.

2. Maak dingen af!

Als je alles half doet wordt je helemaal gek. Heb je voorgenomen om iets te doen ga er dan helemaal voor. Doe niets voor de helft en zet je er toe. Je hebt af en toe duiveltjes die zeggen: "stop er mee" of "ga wat anders doen". Doe het niet! Maak af wat je jezelf hebt voorgenomen. Als je te vaak dingen niet af maakt ga je twijfelen aan jezelf. Dat mag niet gebeuren.

3. Doe 1 ding tegelijk
Hoe chaotisch je ook bent, doe één ding tegelijk. Heb je je voorgenomen een tekst te schrijven? Schrijf die tekst! Ondertussen Facebook checken en Twitteren moet je even uit je hoofd laten. Dat is alles behalve productief en je hoofd raakt dan gewoon te vol.

4. Werk hard

Niets komt vanzelf. Als je écht iets wilt moet je hier hard voor werken. Als het écht jouw droom is dan zal je zien dat het harde werken niet erg is en je het (vaak) graag doet. Je zult om je droom te realiseren altijd dingen moeten doen die je minder leuk vindt maar neem dit voor lief en ga er voor!

5. Ontdek wat jou helpt

Het leven is er om te leren. We maken allemaal fouten. Het is alleen wel handig als je ook écht leert. Leer jezelf kennen en ontdenk wat jouw drijfveer is. Wanneer ben je in je element en kun je bergen verzetten? Hoe werkte dat op momenten toen je eigenlijk wilde afhaken? Zie het als een experiment en ga er ook zo mee om.

6. Deadline

Niets is krachtiger dan een deadline. Spreek met jezelf een datum af wanneer je iets af MOET hebben. En waarom zou je jezelf niet belonen als dat lukt? Je mag een dachtje heerlijk ontspannen in een SPA als je jouw deadline hebt gehaald. Denk aan het gevoel hoe jij in de SPA zal zitten als het je gelukt is.

Eigenlijk zijn twee dingen uit dit artikel het allerbelangrijkste. Je passie + hard werken = dromen verwezenlijken. Dit is waar alles omdraait. Als iets je passie is en je gaat er volledig voor zie je dat alles gaat rollen. Je voelt dat je op het goede pad zit. Je moet nog steeds hard werken alleen het voelt niet als hard werken. De obstakels die je krijgt zul je ook met meer liefde nemen omdat je weet dat het je dromen gaan verwezenlijken. Dus zet dat stemmetje opzij en ga en vecht niet meer met jezelf!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

24 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!