Zo maak je jouw werkdag succesvol

Zo maak je jouw werkdag succesvol

Met energie naar je werk gaan en met net zoveel energie weer terugkomen!

Heb jij ook wel eens van die dagen dat je uit je werk komt en denkt: deze dag had beter gekund? Er is iets aan te doen! Lees onze tips en maak elke werkdag succesvol. 

Een goed begin is het halve werk

Begin je dag goed en zorg dat je lekker uitgerust en fit op de werkvloer verschijnt. Neem de tijd om lekker te ontbijten. Kun je op je werk gelijk aan de slag! Ging het gisteren niet zo lekker of zijn er dingen blijven liggen? Werk die achterstand dan eerst even weg.

Gezellige plek

Besteed je veel uurtjes in je kantoor? Maak er dan ook een leuke plek van! Doordeweeks breng je er meer uurtjes door dan thuis. Zet gezellig een bos bloemen neer of koop wat leuke plantjes. Oftewel style it!

Be organized

Het is goed om te weten wat je nog precies te doen staat en wat prioriteit heeft. Dit is erg belangrijk op de werkvloer. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega's. Maak elke dag een lijstje met taken. Wees realistisch en zorg dat het haalbaar is. Het geeft een goed gevoel als je dingen kunt afvinken.

Wees duidelijk en direct

Veel vrouwelijke carrière tijgers hebben nog steeds last van een 'glazen plafond'. Laat daarom je zachte en sympathieke kant af en toe even varen. Formuleer direct en duidelijk hoe je dingen hebben wil, vat kritiek niet persoonlijk op en richt je op de inhoud van je werk. Doen mannen ook! Vraag om duidelijkheid en durf ook (opbouwende) kritiek aan collega's te geven.

Tip: ga je een deadline niet halen? Kom dan niet aan met smoesjes, maar wees direct. Volgende week heb ik het rapport af!

Vertrouw in jezelf

Als je 's ochtends naar je werk gaat met het idee dat het allemaal toch niet gaat lukken, gaat het sowieso mis. Ga dus uit van je eigen kracht en probeer altijd het beste uit jezelf te halen. Met een positieve instelling gaat alles veel makkelijker. Heb vertrouwen in jezelf, dan zullen anderen (lees: je baas) dat ook hebben.

Tip: maak gebruik van je talenten! Blijft er een taak liggen die perfect bij jou past? Geef dan aan dat jij geschikt bent om die klus op te pakken.  

Ontspan tijdens je werk

De hele dag stressen op je werk komt je prestaties niet ten goede. Zorg dus af en toe voor een relaxmomentje. Ga gezellig lunchen met collega's of loop even een rondje. Kun je de stress echt niet meer aan? Er zijn een aantal ontspanningsoefeningen die je makkelijk even tussen je werkzaamheden door kunt doen. Kijk eens in ons artikel over ontspanningsoefeningen op je werk.

Tip: wordt de stress je even te veel en zit je alleen maar naar je computerscherm te staren? Trakteer je collega's op een rondje thee. Even je benen strekken en een praatje maken kan al voor wat ontspanning zorgen.

Zorg voor goede communicatie

Misschien functioneer je niet optimaal omdat iets je dwars zit, of omdat de manier van werken jou niet helemaal ligt. Bespreek dit dan met je collega's en leidinggevende. Jij kunt dan je ei kwijt en je collega's weten wat er speelt. Een win-winsituatie dus! Bespreek natuurlijk ook de dingen die wel goed gaan.

Tip: vind jij dat het contact met klanten beter kan? Bespreek dit dan met je collega's. Waarschijnlijk zaten zij hier ook al mee en zijn ze superblij dat jij het eindelijk aankaart!
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

24 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!