Alles wat je moet weten over een bijbaantje naast je baan

Alles wat je moet weten over een bijbaantje naast je baan

Zit je een beetje krap bij kas?

bijbaantje naast je baanbijbaantje naast je baanBijZit je een beetje krap bij kas? We moeten op ons geld letten en minder shoppen en uit eten gaan. Het zou wel heel handig zijn als je iets extra's hebt! Misschien ben je minder uren gaan werken door bezuinigingen of werk je nog fulltime. Denk je er dus over na om een bijbaantje naast jouw andere baan te nemen om het jezelf iets makkelijker te maken? Wij geven tips! 

Vraag jezelf dit af:

1. Waarom neem ik een bijbaantje?

Steeds meer vrouwen overwegen om een bijbaantje te nemen naast hun vaste baan. Ze komen net niet rond in de maand en willen graag extra geld. Je hebt wel eens een duurdere maand omdat de auto kapot gaat of je bent ziek geworden. Om deze maanden makkelijker door te komen, is het fijn om wat geld achter de rug te hebben.

2.  Wat is praktisch?

Bedenk voordat je solliciteert wat je precies wilt. Schrijf deze punten op:

 • Hoeveel uren wil ik maken in de week?
 • Wil ik samenwerken of alleen werken?
 • Wil ik in het weekend, 's avonds of 's ochtends werken?
 • Moet het dichtbij huis zijn?
 • Hoeveel wil ik ongeveer gaan verdienen?

Nadat je deze vragen hebt beantwoord, schrijf je het op en zo heb je een mooi overzicht voor jezelf. Op deze manier vallen bepaalde bijbaantjes af en vallen andere meer op!

3. Wat wil ik ermee bereiken?

Een bijbaantje nemen, gaat natuurlijk om geld maar je moet wat gaan doen wat jij leuk vindt. Het is moeilijk om iets met tegenzin te doen en dan lijkt het geld niet meer zo belangrijk. Het is ideaal als je een bijbaantje kunt vinden dat bij jouw baan past of bij de baan waar je naartoe opzoek bent. Wil je danslerares worden? Neem dan alvast een baantje bij een sportschool en ga 's avonds lesgeven aan anderen. Kijk wat je passie is? Ben je gek op boeken? Ga aan de slag in een bibliotheek of boekenwinkel.

Geschikt bijbaantje naast je baan

Nu kun je gaan kiezen wat je precies wilt gaan doen. Je hebt keuze uit veel bijbaantjes zoals schoonmaken, in de horeca en oppassen. Deze baantjes worden door veel vrouwen gedaan maar denk ook verder, zoals:

 • Administratief werk
 • Danslerares
 • Gastblogger
 • Postbezorger
 • Nachtdiensten in verzorgingstehuizen
 • Vertaler
 • Doe mee aan marktonderzoeken van TNS NIPO
 • Ga honden uitlaten

Uitzendbureau

Je kunt ook altijd bij een uitzendbureau naar binnen stappen. Zij hebben veel informatie over banen en weten precies hoe het in elkaar steekt. Vaak doen ze ook een persoonlijkheidstest en kijken wat bij jou past. Daarnaast zijn zij vaak onbekend en dat maakt het praten over jouw plannen makkelijker. Je hoeft je niet in te houden of te schamen. Maak dus snel een afspraak!

Solliciteren

En dan komt de stap: solliciteren. Spannend! Wat trek je aan, zeg ik u of je en wat zeg je wel of niet? Al deze vragen komen naar voren als je gaat solliciteren. Het draait allemaal om de eerste indruk en hoe beïnvloedt je deze? Lees onze tips over solliciteren!

Belastingdienst

Je hoeft niet veel rekening te houden met de Belastingdienst als je een bijbaantje neemt. Het heeft geen effect op zorg- of huurtoeslag. Je moet alleen rekening houden met loonheffingskorting. Het beste is dat je deze op de baan zet waar je het meest verdient. Je betaalt dan geld aan de belasting maar dat krijg je elk jaar terug door middel van het TJ-biljet.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

24 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!