Hoe krijg ik mijn zwakke nagels weer sterk?

Hoe krijg ik mijn zwakke nagels weer sterk?

4 tips om je nagels sterk te krijgen!

Een hoop vrouwen hebben dit bekende probleem: snel brekende nagels, nagels die splijten of de welbekende ridges in de nagels. Soms heb je het gewoon én weet je niet hoe het komt. Maar er zijn handige trucjes die kunnen helpen om ze weer sterk te krijgen

Hoe krijg ik mijn strakke nagels weer sterk? 4 tips 

1. Vijl je nagels

Het is sowieso belangrijk, zoals ik al in eerdere blogs heb gezegd, om je nagels te vijlen in plaats van te knippen. Knippen kan scheurtjes en splijten veroorzaken, vooral als je een beetje harde nagels hebt. Als je last hebt van broze nagels, is een zachte vijl (bijvoorbeeld een glasvijl of een papiervijl) het beste om te gebruiken.

2. Gebruik geen aceton

Draag je veel nagellak? Verwijder dit dan met remover zonder aceton. Aceton droogt niet alleen je nagel, maar ook je nagelriem én de huid eromheen uit. Je moet misschien iets harder boenen, maar it's worth it!

3. Blijf goed hydrateren

Vaak komen zwakke nagels voort uit een onverzorgd nagelbed en droge of ontstoken nagelriemen. Ik adviseer altijd iedereen om goed te hydrateren. Smeren kan je leren! Houd je handen goed ingevet (vooral in de winter), zodat je nagelriemen sterker en soepeler worden. Er bestaan ook crèmes die verzorgend zijn voor je nagels, win win!

4. Pamper je nagelriemen

Daarbij is het ook belangrijk om je nagelriemen apart te pamperen, bijvoorbeeld met een verzorgende olie, crème of gel. Doe dit dagelijks, of meerdere keren per dag zelfs, om je nagelriemen goed soepel te krijgen. Je zal op termijn zien dat je uitgroeiende nagel gladder en sterker is. Ik zweer echt bij het vet houden van de omgeving van je nagel. Trust me, it works!

TIP: daarnaast zijn er ook echt goede nagelverharders en verzorgende basecoats, die er met de juiste ingrediënten voor zorgen dat je nagel meer kracht krijgt. Goede verharders vind je bijvoorbeeld bij Herome, en verzorgende basecoats bij Essie.

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

16 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!