Basecoat en topcoat - Handige antwoorden op 9 veelgestelde vragen

Basecoat en topcoat - Handige antwoorden op 9 veelgestelde vragen

Je nagellak blijft niet lang zitten? Dan kan het goed zijn dat je de basecoat en topcoat niet, of verkeerd gebruikt!

Als jij een fanatieke nagellakker bent, heb je ze vast wel in je collectie: een basecoat en topcoat. De essentials voor een goede manicure. Maar gebruik je ze wel goed?

1. Wat zijn de functies van een basecoat?

Een basecoat is het laagje blanco nagellak dat je gebruikelijk onder je gekleurde nagellak draagt. De basecoat heeft twee belangrijke functies: hij hecht zich aan je nagelwaardoor hij verkleuring en beschadiging voorkomt, en tegelijkertijd zorgt de basecoat ervoor dat je gekleurde nagellak zich goed hecht: hierdoor geniet je langer van je manicure!

WEETJE: Een goede basecoat bevat ook verzorgende ingrediënten waardoor je nagels sterker worden en blijven.

2. Waarom een basecoat?

Je kan een basecoat heel simpel zien als een laagje grondverf voor je nagels. Gebruik je regelmatig nagellak maar geen basecoat, dan zullen je nagels geel en broos worden. Brrr!

3. Wanneer werkt een basecoat het best?

Zijn je nagels schoon en klaar voor een nieuw fris kleurtje? Maak ze alsnog even schoon met nagellakremover (zonder olie) voordat je de basecoat gaat aanbrengen. Hierdoor haal je eventuele vettigheden weg en kan de basecoat zich goed hechten aan je schone nagel.

4. Moet ik de basecoat dik of dun aanbrengen?

Breng altijd een dun laagje basecoat aan. Dikke lagen drogen langzaam en zorgen er ook voor dat je gekleurde nagellak niet goed zal drogen. Beter 2 dunne laagjes, dan 1 slecht drogende dikke laag.

5. Wat doet een topcoat?

Een topcoat kan een glanzende of matte finish hebben. Het is een kleurloos laagje lak wat je over je gekleurde nagellak aanbrengt wanneer deze goed droog is. Een topcoat beschermt je nagellak tegen chippen en kan zorgen voor een mooie glans of een tof mat effect.

WIST JE DAT: Een topcoat kan ook bijdragen aan de droogtijd van je nagellak: sommige topcoats harden snel uit en zorgen ervoor dat je snel weer aan de slag kan met je handen.

6. Hoevaak moet een topcoat aangebracht worden?

Zolang je je nagellak draagt, is het het beste om elke avond een nieuw laagje topcoat aan te brengen. Hiermee verleng je de kwaliteit van je manicure en blijft hij mooi glanzen.

7. Hoe verdun ik mijn base- en topcoat?

Is je basecoat of topcoat dik geworden? Verdun hem dan met speciale nagellakverdunner. Er bestaan trucjes om de nagellak te verdunnen met nagellakremover, maar nagellakremover droogt je nagels en nagelriemen vaak uit.

LET OP: Daarom is het ook altijd belangrijk om je handen te wassen na het schoonmaken van je nagels, en om je nagelriemen in te smeren na het lakken.

8. Moet ik mijn flesje nagellak schudden, of juist niet?

Eigenlijk geldt voor alle nagellak: schud je flesje niet! Hierdoor komen er bubbeltjes in de lak en is het verkrijgen van glad gelakte nagels lastiger. Het is beter om je flesje te rollen tussen je handen. Hierdoor wordt het flesje opgewarmd en wordt de lak net zo goed gemengd als wanneer je het flesje zou schudden.

9. Ik ben niet zo goed in het lakken van mijn nagels. Wat nu?

Wist je dat de meeste topcoats een gladmakende formule hebben? Dit is heel fijn voor als je niet zo goed kan lakken: je krijgt alsnog gladde nagels, ook al is je manicure niet zo strak. Ideaal!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

24 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!