Boeken sorteren volgens kleur

Boeken sorteren volgens kleur

Op zoek naar een manier om boeken te sorteren en te tonen die écht leuk en makkelijk is? Wij hebben de oplossing!

Het is nog steeds zó leuk om boeken in huis te hebben. Zelf kan ik helemaal losgaan in kookboeken, en m'n hele kast staat dan ook helemaal vol. Er zijn verschillende manieren om al die boeken te sorteren: op naam, grootte of thema. Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik het er nooit écht leuk uitzien. Op zoek naar een manier om boeken te sorteren en te tonen die wél leuk is? Wij hebben de oplossing! 

Zo ziet onze boekenkast er uit. Alle boeken staan door elkaar, en omdat er niet echt een systeem is worden boeken ook altijd heel casual teruggepropt. De oplossing? Sorteer ze volgens kleur!

Boeken sorteren volgens kleur.

Jep, dat lees je goed. Boeken sorteren volgens kleur is makkelijk en snel en het ziet er ook onmiddelijk een stuk leuker uit. En nu je toch bezig bent, waarom dan niet gelijk je hele boekenkast aankleden en pimpen? Zo wordt een boekenkast een meerwaarde in je interieur, in plaats van zomaar een plek om je boeken te dumpen. 

Drie makkelijke tips om een boekenkast in te richten. 

1. Leg boeken in verschillende posities: sommige zet je rechtop, andere leg je neer. Op die manier oogt het ook interessanter.

  
 

2. Voeg andere interieur elementen toe. Hoezo moeten daar alleen maar boeken in? Heb je een leuke kaars, een mooi parfumflesje of een tof plantje? Zet het tussen je boeken!

 
 

3. Boeken die er prachtig uit zien hoef je niet weg te stoppen. Zet je mooiste boeken op een zichtbare plaats en show them off! Zet ze rechtopstaand als een foto of plat op het blad, als een koffietafelboek. Wedden dat je er zo ook vaak sneller in bladert?

Geef toe, van zo'n opgeruimde boekenkast word je toch spontaan vrolijk? Wedden dat het bij jou ook leuk staat! 

Kun je meer hulp gebruiken om georganiseerder te zijn? Lees dan onze tips!

Marianne Nykjaer

Door

17 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!